Sagn Kongernes hus

I følge Knytlingasagaen, hvor Skjoldungernes saga er flettet ind, kom der en baby til Lejre, babyen var givet af guderne og stamfader til ingen andre end de berømte Skjoldunger der blandt andet tæller berømthederne Roar & Helga, Harald Hildetand samt Rolf Krake.

Uden for Danmark er de berømte skjoldunger gjort berømt i det Anglo-Saxon heltekvad Beowulf. Om ikke andet formodes handlingen at forgå i Lejre.

Tilbage til den guddommelig Baby der fik Navnet Skjold. Han skulle være søn at selveste Odin og Rind, sidste nævnte er både kendt som en Jætte, en Asynje og senere i 1200 tallet som en russisk prinssese. Det er også hende der føder sønnen Vale, der hævner Høders uagtsomt drab på Balder.

Skjold bliver konge af sjælland og har base i lejre, faktisk i den landsby der i dag hedder Gammel Lejre. Det er der man fandt resterne af et kæmpe stort kongshus. Og det er den der er blevet genopført med al den viden man nu engang har, om jernaldre og tidlige vikingetids bygninger.

Det er kort sagt et vildt sted hvis man er bare lidt interesseret i den tidlige historie – et stort slået sted, hvor historien bliver fremsagt af de ypperste Kulturhistoriske formidler….Et absolut besøg værd

Læs mere her og husk at book tid til rundvisning på forhånd.

2 comments

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.