Myanmar in April

I disse corona tider er det svært ikke at kigge bagud, ikke mindst da fremtiden nu , og vel altid, kan være meget svær at tyde. Dette tilbageblik er til april 2013 hvor jeg var på en fantastisk tur til Myanmar – det er midt i den festival vi i Thailand kalder for Songkrang, og i Myanmar kaldes den for Thingyan. Festivalen er også kendt som Buddhistisk nytår. For jer der ikke har været i fastlands sydøstasien i april – så er det den varmeste periode, med temperature mellem ca 38 til 43 grader i dagtimerne og en meget tør periode. Det er tiden, hvor alle venter på at regnen skal starte, give vand, liv og køle folket ned.

Myanmar er nok et af de mindst besøgte lande i sydøstasien, men absolut ikke en af de mindst interessante. Landet har været lukket i længere perioder, hvor militærjuntaen ikke mente at det var nødvendigt at have for mange udlændinge til at rende rundt i landets smukke nature og støvede gader.

Som land har det ikke været samlet, i længere perioder, før Englænderne over 2 store militære invasioner i midt 1800 tallet erobrede landet, sendte de kongelige, fre de forskellige kongedømmer, i eksil i nordinden. Barma folket der boede i lavlandet var dem der var mest samarbejdsvillige, så landet blev opkaldt efter dem, og de indtog de magtfulde jobs i samfundet, hvilket ikke gjorde forholdet til de andre etniske grupper i landet bedre. Det kan tydlig ses i landets historie frem ad, hvor der både kommer kommunistisk oprør, brutale militærjuntaer, folkemord og militante buddhistiske munkeordner.

Udover Barma, eller Burma- folket så er der også, hvis vi nævner de større befolkningsgrupper, Shan, Karen, Chin, Kachin, Karenni, Mon, Arakan, Rohingya og Wa folk i landet.

Som rejsende venter dog en absolut fantastisk oplevelse gennem det gamle kongerige Bagan med de smukke og fascinerede templer, De smilende og meget venlige mennesker, den smukke natur – ikke mindst ved Inle Søen. Myanmar er et uforglemmelig eventyr….:D

Jeg håber at I vil nyde en lille foto serie fra turen gennem Myanmar ….:)

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.