Onsen – det trationelle Japanske bad

Det japanske ord Onsen er et udtryk for varmekilder, der i den moderne verden er det samme som et tradtionelt bad, der er spredt i 1000vis ud over hele Japan. Japan er j det vulkansk ørige, så der er mange muligheder for Onsen der i dag bliver rigt brugt for, primært, den domestiske turisme.

Jeg oplevede badet i Matsumoto, en helt vidunderlig smuk bjergregion vest for Mt Fuji, i de centrale japanske Alper. Mit hotel værelse havde simplethen ikke noget bad, så eneste mulighed var Onsen. Der er jo forskellige regler når man går i Onsen der både kan være udendørs og indendørs. Første regel er – man skal være nøgen…Ingen må være tildækket og man må faktisk heller ikke have tatoveringer. Jeg håbede så at det ikke var nogen tilsynhavende så jeg kunne slippe i bad med mine 2 tatoveringer da det jo ville være ret svært at dække begge overarme da Japanerne heller ikke bryder sig om store håndklæder, så man tørre sig med et ganske lille hyggeligt tørreklæde.

Så jeg på førte mig den simple Kimono (betyder “noget man har på) som hotellet havde lagt frem. Og ret dejligt og fri at gå nøgen rundt i den gennem hotellet. Nu er japanerne jo verdensmester i at organisere – så mit lille håndtørreklæde lå selvfølgelig i det lille fine vaske-sæt som hotellet har lagt frem. Fremme ved badet var det selvfølgelig af med badetøflerne, videre ind i et stort omklædningsrum med små skabe, hvor jeg kunne lægge min beklædning. Rummet havde store panorama vinduer så jeg kunne kikke ud på de udendørs varme kilder, der lå smukt omkranset af dejligt nyfalden sne.

Næste rum var indedørs bad, et bassin på 42 grader, som er den temperature Japanerne godt kan lide at bade i og et på vist 38 grader som jeg godt kunne lide at bade i. Der udover var det det mest hyggelige – op imod væggen var der en lang række af lave båse, hver med sin egen lille stol, spejl, udvalg af sæber samt en fin håndbruser – og så var det jo bare at gå i gang.

Det var en fantastisk oplevelse, som jeg virkeligt ser frem til at opleve igen…Dette type bade er traditionelle og de er så dejlige befriende og naturlige. Japanerne elsker at tage der til og få den moderne verden lidt på afstand.

Hvis I besøger Japan så vil jeg virkeligt anbefalde jer at prøve Onsen.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.