Japan – Landet der fungere…

Et besøg i Japan vil aldrig fortrydes….En ting er den absolut fantastiske mad, der bare er så velsmagende lige gyldigt hvad man spiser. Nogen er selvfølgelig lidt kræsne og kan ikke lide det hele, men for os andre, der kun stopper op, hvis det er grillede store edderkopper a` la Cambodia eller andefoster i Vietnam, vi kan tage det hele i Japan. Det er dog en god ide lige at øve sig på at spise med pinde man tager afsted – Japansk mad skal spises med pinde og er, efter min mening, det absolut bedste køkken i Asien, både med smag, kvalitet og varietet.

Tokyo er et godt sted at starte og denne gigant by med ca 38 milioner indbygger hvis vi tager hele stor-Tokyo med, byder på et usædvanligt fænomen som fornuftigt ren luft, faktisk enda renere end København. Og når man som jeg så bor i Chiang Mai der kæmper alvorligt med luftkvaliteten, så er det ret fantastisk. Fantastisk er det også at der næsten ikke er nogen skraldespande – folk skal simplethen tage deres affald med sig – og det virker…

I japan skal man selvfølgelig ud og køre med de mange forskellige toglinjer. I perioden lige efter anden verdenskrig har Japan ikke den store mulighed for at satse på at udvikle vejnettet, så de satsede istedet på jernbanenettet. hvilket betyder rigtigt meget for mulighederne for at kunne rundt. Metro, skytrain, ordinære tog og højhastighedstog bringer folket rundt hurtigt og sikkert og til meget fornuftige priser.

Tokyo`s metro oversigt

Japan er smukt, rent og velfungerende på en måde der får Danmark til at ligne et af de tidligere østlande i 90èrne ved siden af.

Deres historie og deres historiske bevidsthed er fascinerende og deres meget høflige måde at optræde på i offentligheden og i det private burde være et forbillede for os alle, også selv om det måske godt kan blive lidt stramt efter et stykke tid i forhold til den danske måde at gøre tingene på.

Japan har så vildt meget at byde på – på alle måder….Landet bør opleves Fra Tokyo to Fuji, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima og Osaka – så er man ret godt dækket ind med den Japanske kultur og historie.

Der er en lille foto serie her under….og flere fotos i næste blog om Japan 🙂

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.