Ecolodge – den personlige rejse

Når man skal ud og rejse så tænker man måske ofte …skal vi bo på hotel, på resort eller på et ecolodge…? og hvad er forskellen ?

Jeg fik visualiseret forskellen meget effektivt ved mit sidste besøg  på Mai Chau Ecolodge, Nordvietnam. De siger ganske kort “Turister bor på Hoteller og resorts, oplevelsesrejsende bor på eco-lodges”.  De uddyber det jo så heldigvis i retning af moralsk og økologisk bæredygtig udvikling.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2a26.jpg

Og rigtigt meget positivt finder man i deres basale grund ide om at alle skal respekter hinanden, at man ikke kommer ud til andre lande med følesen af “vi er bedre end dem” men at man derimod kommer ud med en sund nysgerrighed og ikke føler at man har til opgave at irettesætte eller fortælle folket hvordan tingene skal gøres.

Det er den type rejser der også giver noget personligt ud over det at opleve en fremmede kultur.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2a15.jpg

Man kan jo så ikke nødvendigvis bo på ecolodge hele rejsen, da der jo selvfølgelig også mange andre dele af landene der skal opleves – men respekt er altid godt at have med, og selvfølgelig ikke kun for den fremmede rejsende, men også for de lokale i deres forhold til de fremmede…:)

Lige et par fotos fra Mai Chau der jo simpelthen er vildt smukt 🙂

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.