Vores Baltiske Brødre

Denne sommer har haft en fantastisk rød tråd rent historisk – startede i Italien derefter Nordengland, Sydengland – de baltiske land og næste tur er Skotland 🙂 Det er næsten svømme rundt i historiske overflødighedshorn….:)

Sidste tur startede i Vilnius og videre til Riga og Tallinn, hvilket på mange måder er en rejse i vores egen fortid, specielt hvis vi tænker før-kristen tid. Vilnius adskiller sig dog noget ved at være være en del af det Polske rige i meget land tid. Tallinn adskiller sig fra Riga ved at være meget Finsk påvirkede ikke mindst i deres sprog.

Men besøg på det nu lettiske slot Turiada ( Thors have ) giver en næste rystende kraftig historiske genkendelse, alt lige fra smykker, sværdskæfter og design er så pro-scandinavisk at man næsten må knibe sig selv i armen. men vi var i store træk en del af samme kultur, de var med daner og andre godt folk på de britiske øer, vi havde sansynligvis stort set de samme guder og benyttede os af de samme handelsnetværk.

De problemer som danerne havde med Charlemange i start af 800 tallet, de samme problemer fik de baltiske lande med henholdsvis germanske ridderordner og daner der alle mente at de måtte udvide deres territorier i kristus navn. så fra start af 1200 taller og frem til 1918 var landene besat, men formåede næsten mirakuløst, at bevare store dele af deres kultur.

Besøg i specielt Riga og Tallinn er en udsøgt fornøjelse. Byerne er rene og – ok der er nogle gamle faldfærdige bygninger – men generelt meget rene byer. Gode restauranter og et bybillede der ikke er oversvømmet af billige og dårlige pizzeriaer og hvor befolkningen endnu ikke kender meget til overvægt.

Jeg kan kun på det varmeste anbefalde at besøge disse fascinerende lande 😀

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.