Gladiator & Vulkaner

Gladiator og Vulkaner får jo nok mange til at tænke på Pompei, Byen der blev brutalt ødelagt af Vesuvius´s massive udbrud der startede den 24 august ved middagstid og strakte sig over 2 dage.  Vesuvius sendte kaskader af brændende sten og aske ned over byen, der med sine ca 11.000 indbygger og ret store havn var en vigtigt handelsby på sin tid. Til sidste kollapsede Vesuvius´s top hvilket udløste ernorme kræfter og sendte en af de meget frygtede og dræbende sumami af brændende gasser i en Pyroklastisk sky, ind over byen og dræbte alle der ikke var kommet væk øjeblikkeligt.

Foruden gasserne så blev byen begravet under ca 10 milliarder kubikmeter pimpsten og aske, der der lå 4 – 8 meter høj og blandet med regnvand lavede en cementkapsel om byen hvor Pompei simpelthen lå skjult, indtil man begyndte udgravninger i 1748.

Nu skal det ikke være nogen hemmelighed at jeg godt kan lide historie og ofte har det med at blive grebet af historien – men sjældent på samme måde som da jeg stod lige foran det flot bevarede firkantede plads…..den plads hvor gladiatorene trænede….blodet pumpede og adrenalinet var ved at forberede sig til kamp, skjoldet kunne mærkes på venstre arm og sværdet i højre…..Desværre så er virkeligheden jo hurtigt tilbage, men Pompei giver en del af disse oplevelser når man går i gaderne der har lagt øde fra år 79 og frem til for ret nyligt.

Rodemesteren fra gamle dage

Hovedebyen Napoli, der var den nordligste by i Manga Craecia som de Græske kolonier i det nuværende syditalien blev klart fra ca 2600 år siden. Den gamle bydel har stadigvæk de samme udstrækninger af gader som da byen blev grundlagt af Grækerne. En fascinerende by med et fuldstændigt unikt liv. Men også en by hvor man skal tage sig rigtigt godt iagt, da en stor del af byen er styret af Camora Mafien.

I sandhed et område med unike historiske og kulturelle oplevelser

neA7wCOYTLO64ZDQ8dEsbw

 

One comment

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.