Systemsvigt og folk der forsvandt

Selv om jeg har taget beslutningen om at vi skal flytte fra Thailand, inden vi bliver alt for gamle. Dette på grund af Thailands emigrations lov. Om vi flytter til Danmark, England, Skotland eller måske Japan er dog ikke helt 100% besluttet endnu – så tiden vil vise hvad der sker.

Tiden behøver dog ikke at gå ret hurtigt, for at den årvågen borger vil kunne registere at der er en masse svigt fra stystemer der ikke fungere optimalt for de borgere, for hvem det faktisk betyder noget om man har råd til at spise eller ikke. Om det så er de hjemløse der bor i “Skidtrow” i Los Angeles, den danske arbejder der letter overrasket kan se de folkevalgte sørge for deres egen paralelsamfund først eller forældrene til en teenage datter i Nordvietnam eller sydkina der er blevet solgt som brud for omkring 8 til 10.000 DKK. Alle kan nok fra deres forskellige steder se at samfundsystemer ikke bliver mindre korrupte og at de forskellige embedsfolk, folkevalgte mm ikke nødvendigvis har andre målsætninger end at sikre sig selv.

Efter ca 18 år i sydøst asien – med lidt arbejdstid og bo-tid i bl.a Danmark og EU så er det umuligt ikke at få ldit indblik i den stor handel der forgår med mennesker idag. Om det så er flygtningestrømmen mod EU eller salg af børn og kvinder i Asien, så bunder det i samme formål, – at skrabe penge sammen til at kunne have et “godt” liv i det moderne forbruger samfund.

I Vietnam er det ved at være en meget stor udfordring når famllie medlemer skal begraves da begrebet status er alfa og omega. Grav monomenterne skal være større og dyre ellers giver det ikke nogen omtale og dermed måske ikke noget “held” til de efterladte.

Nu har Kina jo droppet 1 barns politiken, en politk der jo bunder i et meget fornuftigt forsøg på at begrænse befolkningsantallet. Desværre har det jo så også ført til at mange har født “ulovlige” børn, de har ikke råd til at betale bøden og mange vælger derfor at sælge deres barn.  Der er så et samfund i den anden ende hvor man accepter at naboen pludselig har født et barn på måske 6 måneder eller et 5 år. Et samfund for embedsfolk glædelig, mod en lille betaling, laver falske papier på barnet. Ingen råber op og ingen gør noget, da det jo bare er de fattige der mangler deres barn. ofte går de jo så også for udenlanske adopteringer, og der er der rigtigt mange penge at tjene, så det er forbeholdt for det offentlige system.

Det er blevet så dyrt at blive gift, i forhold til deres indtægt, i både sydkina og Nordvietnam, at nogle mænd fortrækker at betale ca 8.000 DKK for en 16 årige bortført teenager i stedet for de ca 30 til 40.000 DKK et ordinært bryllup typisk koster. Alt samme ndrejer sig om status – og ingen råber op om at naboen pludselig er blevet gift med en meget ung kvinde som alle jo godt ved er blevet solgt.

I thailand forsvinder der hvert år rigtigt mange børn i aldren 3 til 5 år. Sandsyndeligvis bliver de også solgt igen i Thailand – og nogen ved det, men ingen snakker. Det samme sker i faktisk alle lande her ude, og vel også rigtigt mange steder på jorden.

Tjeck evt dette link med tal på forsvundene børn

Så det er ikke kun politikerne og embedsfolket er der korrupte, der er også befolkningerne, alle der kender til uhyrligeheder, men vælger ikke at gøre noget da det jo ikke vedrør en selv.

God påske til jer alle 🙂

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.