Fantastiske Lanna

Mens jeg har på job i Kina, gik det op for min hustru og jeg, at vi ikke havde besøgt Doi Ang Khang i 9 år. Og det måtte vi jo gøre noget ved 🙂

Doi Ang Khang er et fantastisk smuk bjerg område der ligger lige op til grænsen ind til Myanmar, og er et af de steder i Nordthailand hvor der er forsamlet rigtigt mange forskellige bjergstammer, hvoraf nogle er kommet i 1200 tallet andre flygtet fra Mayanmar i 1980érne.

Området har været et “hot-spot” under Burmas (Myanmar) overgang til selvstændig stat, hvor det internationale samfund valgte at overse de mange forskellige folkeslag der boede i områderne og som ikke var frygtelig interesseret i at blive en del af Burma. Mange valgte at flygte til Thailand, der også selv på det tidspunkt var et land under meget store forandringer. Dertil kommer så de 10.000vis af Kuomintang folk der flygtede fra borgerkrigen i Kina.

Mange mindre folkeslag og landsbyer så Opiums dyrkning som en mulighed, da verden, ikke mindst i 60érne, fik et kæmpe markedt i USA og Europa, foruden de mere lokale markeder.

På toppen af dette – som det jo er let at forstille sig hvilke slag organisationer der styre, – så kom krigen i Vietnam og “den hemmelige krig” I Laos, hvor opium produktionen også fik CIA som partner.

Da ilden havde brændt kraftigt og verden blev lidt mere rolig, begyndte den Thailandske konge at iværksætte nogle at de mest succesrige “but opium ud med andre produkter og få et bedre liv”  projekter der findes i verden. Disse projekter findes endnu, hvor de i samarbejde med andre lande udvikler på forskellige afgrøder i de kongelige projekter.

Området er stadig i udvikling og mange af de mindre folkeslag har virkelig ikke meget jordisk gods.

Men foruden denne nyere historie så oser området også af de old gamle kulture der har boet i området….Nature, stemningen og de multikulturelle folkeslag var et af vores absolutte faoritter i det fantatiske gamle Lanna Kongerige, også kendt som Nordthailand.

Jeg håber at I vil give jer tid til at se foto serien her under 🙂

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.