Den indre Livsglæde

Vi har alle forskellige mål i livet…nogle går efter at bo i store huse, tjene mange penge, så de kan investere og købe endnu større huse og ikke mindst rejse en masse 🙂 🙂 Andre igen går mere efter livsglæden her og nu…ikke at de 2 ikke kan forenes eller at den ene nødvendigvis er bedre end den anden.

Det bedste vi kan gøre for os selv er at opdage hvad der gør os selv lykkelige og så leve efter det. For mit eget vedkommende har det været en rejse, med for Danmark nok lidt utraditionelle arbejder, gennem arbejdsmands arbejde, gadeteater, kampopvisninger i middelalderrustninger og altid med en følelse af at mangle noget. En følelse der både kunne sætte ild i blodet og samtidligt give en deprimerende savn-følelse der aldrig rigtigt kunne identificeres eller navngives.

received_10155144682074196
Da jeg i starten af 2000 ankom til sydøstasien, var det som en lettelse. Der var noget ved samfundet der føltes rigtigt, en følelse af frihed – og bare så der ikke er nogen misforståelser – jeg taler ikke om friheden til at være “dum turist” og sidde og hælde alkohol ned i halsen hele dagen. Jeg taler om en dyb følelse af at høre til – og en opfattelse af åndeligt luft omkring mig i hverdagen.

received_10209629945086468
Det har taget mig mange år at finde ud af hvad der er årsagen til den indre livsglæde for mig. En af de store døre af forståelse der åbnede sig for mig var på Brands klædefabrik i Odense denne sommer, hvor min kære Søster fortalte resultat af hendes DNA test, vi er 69% europære og 31% Indfødt Amerikaner. Det er selvfølgelig vildt interesant at finde ud af hvor DNAén kommer fra. Men for mig er det vigtigske den indre proces der er gået igang med at forstå mig selv. Selv om oprindelsen er ukendt så er jeg meget stolt og kan genkende nogle indre proceser som nok er kodet ind i vores DNA.

received_10209646115810726
Tidligere i livet var min medfødte interesse for det underbevidste et problem, da det ikke passer ind i samfundet at “man” interesser sig for dybt i det underbeviste. Samfundet er mere bygget op på at der skal tænkes praktisk og ikke åndeligt. Ikke at det er nogen forkert måde at tænke på – men der er forskellige måder at tænke på.

Men mine nyfundne døre ind i forståelsen af min self, så er det helt klart for mig at jeg ikke høre hjemme i et land som Danmark. Jeg har brug for min frihed som jeg føler jeg har specielt i asien, hvor mange tænker på samme måde. Via Buddhismen går mange ind og forsøger at finde mening i underbevistheden.

Vi bør aldrig blive færdig med at finde vores indre livsglæde, – aldrig blive færdig med at lære. For mig er mit job som rejseleder perfekt, da det både giver mig til at være væk fra det hektiske liv i perioder og samtidligt giver muligheden for at udvide bevistheden ved at rejse og lære historien fra verden. Alt sammen giver nye forbindelser i hjernevævet og selve procesen giver mig bedre adgang til underbevistheden, hvilket for mig sammen kærligheden til mig hustru, familien og nære venner giver stor indre livsglæde.

received_10155144682499196

4 comments

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.