Det fascinerende Baltiske hav

Jeg sidder her på et kæmpe krydstogt skib og pløjer gennem Østersøens, denne gang, meget rolige vand. 7 dage er gået siden vi sejlede ud fra København og startede vores lille tur gennem et hav af fantastisk historie.

Tilbage fra tidligt jernalder og vel også i stenalderen har området været præget af fantastiske befolkningsgrupper, sammen med de germanske skove, så er området fødestedet for en stor del af vores oprindelige kultur.

Historien bliver selvfølgelig mere konkret når vi kommer til Vikingetid, tiden hvor bla. Sveerne slog sig ned øst på og blev til Russer, tiden hvor vi kiggede lidt mere vest på, og ikke mindst blev konfronterede af den kristne tro. Det sidstnævnte var jo en ikke nogen dårlig mulighed, da vi nu kunne erobrere andre lande udelukket fordi de ikke havde den rigtige tro. I hvertfald var det en god mulighed for den herskende elite. Hvor godt det var for mening mand kan nok diskuteres.

Men hvordan vi end stiller det, så er det bygninger fra handelsfolk, de religiøse og ikke mindst de adlige som betager os når vi f.eks går rundt i det fantastiske Gamle Stan i Stockholm.

På den side at havet ligger også en gamle by i et gammelt land, et land der mere eller mindre har været besat fra 1200 tallet da de nordiske konger gik på korstog, hvilket af mange pudsigt nok bliver betragtet som værende så meget mere civiliseret end vikingernes plyndringstogter, og frem til 1991 da Sovjet Unionen var faldet fra hinanden. Igennem denne meget lange tid er det dog lykkes befolkingen at beholde deres urgamle tradition for at synge.. Den årlige sang festival in Tallinn skulle virkelig være en oplevelse af de helt store….

Derefter er det Saint Petersburg – en fantastisk fascinerende by i et fantastisk fascinerende land. Mange i dag tænker dårligt om Rusland og Putin, Men vi glemmer, i vores kritik af Rusland, nok vores egen invasion af Irak mm. Men jeg kan kun sige, lad aldrig politik bestemme hvor I rejser hen….Saint Petersburg er 110% fantastisk og befolkning har fortjent at få besøg og ikke mindst at få nogle turistjobs også 🙂

I Helsinki fik vi også lige et lille frisk pust fra den gamle tid, specielt i den “Rock Church” som er en kirke der minder rigtigt meget om et stenalder temple…..ret fascinerende at selv religiøse kristne kan tænke på den måde…..:)

Jeg fik set en lille del af den kultur og historie der gemmer sig om hele det Baltiske hav, Østersøen, der kan udforskes i mange år endnu….

 

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.