Det bedste af Vietnam

Næsten lige tilbage fra en fantastisk Vietnam tur, der førte os til både det nordlige højland, den centrale højland og Mekong deltaet. For mig var det dejlig forfriskende at komme uden om de store turist steder i Vietnam, og komme ud på det “rigtige” land, hvor der både er dårlig infra strukture og fulglesang.

Vietnam er, som I sikkert godt ved, et land på fuld fart fremad. Et topstyret land med en rimelig direkte komandolinje for hvad der giver god indtjening, og hvor brugerbetaling, trafikpropper og forfærdre dyrkelse fylder dejligt meget i hverdagen.

Også et land hvor befolkningsstørrelsen griber meget omfattende ind i naturen, hvor skovene forsvinder. Men heldigvis også et land hvor der stadig kan findes små oaser af ren natur, hvor der kan findes renevandløb i selv heftige landbrugsområder.

Med ca 92 milioner munde at mætte så er der også brug for et heftigt landbrug, og en fantastisk vijle til samarbejde fra det enkelte menneske, et ønske om at få samfundet til at fungere uden at det skal koste den enkelte familie sin økonomiske frihed.

Samfunds opfattelsen er dog nok forskelligt alt efter hvilken af de 54 etniske grupper man spørger, men i det store hele, så virker det som om alle ønsker at komme fremad. Skaffe penge til at få uddannet familien, eller til at starte en lille virksomhed til dem i familien der ikke har noget at lave. Dovne mennesker findes selvfølgelig også her, og som regel bliver det accepteret og personen blvier forsørget af familien. Men hvis muligt så vil man prøve at starte en lille, ofte meget lille, butik, cafe. Måske skaffe 4 – 5 små stole, en gryde og et par andre små ting, og en lille restuarant er klar. Mulighederne ligger der, og selv om mange virkeligt ikke har så frygtigt meget, så er det ikke nogen hindring for at komme fremad…:)

Jeg håber at I vil nyde en lille foto serie fra Vietnam…..

 

 

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.