Sydøst Asien via havet

Årets første tur gik under navnet “sommersol i Sydøstasien” , hvilket jo er et super godt navn til en tur giver alle muligheder for varme hungerende dansker til at varmet knoglerne op til at kunne klare månederne frem til en forhåbentlig varm sommer, eller måske nødvendigvis frem til næste rejse.

Den danske rejse arrangøre havde valgt Celebrity Cruise, som absolut er et godt valg. De ligger absolut i den rigtigt gode klasse og kan meget varmt anbefaldes…:)

SIN_PHU_CHA_HKG_MNL_BRC_BKI_SIN_430x330
Vores rute med Celebrity Cruise

Som I kan se på ruten, så er det nogle super spændene lande at komme igennem. Fra mit synspunkt så var det en god mulighed til at afholde nogle foredrag om bord på skibet, da dette jo er lige præsist det område, hvor jeg efter hånden har boet ca 1/3 af mit liv og hvor en stor del af mit hjerte bor.

Ikke mindst de sidste 200 års historie er fantastisk spændene, tiden hvor verden for alvor bliver global på godt og ondt, tiden hvor handelsfirmaer herskede hvor en stor del af jorden, og ville få selv McD og Cocacola til virke myreagtige små, selv med moderne målestok. Igen fra mit synspunkt er det en fantastisk priviligium at få lov til at fortælle noget af denne fantastiske historie, som de fleste aldrig har hørt om i deres skoletid.

Den fantastiske Kinesiske admiral Zheng He der sejlede ud med en af de største flåder i menneskens historie er en ukendt person for de fleste i vesten. Der hører vi mest om Columbus, – måske det er på tide at få opdateret historiebøger eller begynde at bruge online muligheder i skolerne, Det burde ellers være oplagt at datiden højest teknologisk flåde var med 🙂 🙂 🙂

20160131_121218
Reconstruction af en af Zheng He`s gigantiske skatteskibe

I kolonitiden er det svært at komme uden om persone som Sir Thomas S. Rafelles, danske Mads Lange, den engelske Brook familie, men personerne i tiden efter revolutionerne er nu heller ikke sådan at kimse af. Doctor Sun Yat Sen er absolut en af dem.

 

131180716_11n
Doctor Sun Yat Sen bliver hvert år hyldet i Kina

De Spanske var også forbi på det ret tidligt tidspunkt, hvilket absolut ikke gik stille af……Tilgengæld fik de indført den katoleske, der jo specielt markerer sig ved at være kraftigt imod en hver form for familieplanlægning – andet end den der hedder “lav så mange børn som overhovedet muligt, også selv om I ikke har råd til at give ungerne mad”

things-from-Philippine-history-everyone-pictures-incorrectly
Datidens Philippine’s​ i kamp mod spanske soldater

I dag lever mange sig dog ind i Den Kristene tanke gang, dog med krigerkulturen næsten intakt ……:)

To match Reuters Life! PHILIPPINES-CRUCIFIXIONS/
Påske på Philipinerne. Krigerkulturen lever stadig…:)

Singapore´s mand no 1 er uden tvivl Lee Kuan Yew – manden der flyttede Singapore fra den 3 verden og op i den første med sin meget sympatiske diktatore stil..:) Der findes en del docomentar med ham, bl.a på Youtube, og de er absolut et kik værd, hvilket hans bog 100% også er 🙂 Mr Lee afgik fra denne verden sidste år, men vil blive husket i mange generationer frem efter.

str2_shgleebooks_sharmilla_5
Singapore’s​ førstemand

Her hjemme i Chiang Mai forbereder jeg nu til næste tur som er Sri Lanka 🙂 🙂 🙂 Også super spændene 🙂 🙂 🙂

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.