Thailands top & stenalderen

Vi havde besøg af en god ven fra Danmark, og besluttede os for at starte dagen med et klassisk besøg på Thailands top, Bjerget Doi Inthanon, hvilket vi nu aldrig bliver trætte af at besøge. Men sine 2.556 m.o.h. er det et dejligt køligt sted at besøge, ikke mindst her i vintermånederne.

20151128_071643
Spirithouse at Doi Inthanon

Traditionen tro startede vi fra Chiang mai klokken 05:00 og efter et kort toilet stop var vi fremme ca klokken 07:00, til en temperatur på 09 grader. Dagen før havde vi haft lidt regn i området og det gjorde at der var et fantastisk flot skydække hen over bjergene. Jeg ved at nogen ofte fortrækker at det er 100% klart vejr, og næsten føler sig “snydt” hvis der er lidt skyer, men jeg elsker området lige meget hvor få eller mange skyer der måtte være. Alting har sin egen charme, og en meget vigtigt del af livet er jo at kunne finde det positive i så meget som muligt, det gør livet noget bedre 🙂

På Toppen er der et helt fantastisk stisystem gennem en eventyrlig skov. Det er et landskab som man måske ikke lige vil forbinde med Thailand før man har været der. Området er også et paradis for fugle interesseret og for botaniker.

20151128_075050
Fantastisk “mosskov” ved Doi Inthanon

Derefter er det ned og besøge de 2 store chedier som luftvåbnet har bygget til ære for Kongen og Dronningen. Det er også der fra den bedste udsigt ud over lavlandet findes. Tæt der på (på vej ned af bjerget) er der et super smukt kongeligt projekt, der kan levere en fantastisk dejlig frisk kaffe 🙂

20151128_094012
Et kongelig projekt (landbrugsprojekt)

På den videre færd ned af bjerget er et stop ved Wachirathan vandfaldet, hvor der foruden en super smukt vandfald, også er mulighed for at få en god frokost 🙂 De serverer grillede gris, kylling og fisk sammen med klisterris. Det er billigt og smager super godt.

20151128_124013
Wachirathan vandfald

Istedet for at køre tilbage til Chiang Mai, så havde vi besluttet at det var på tide at besøge det knap så kendte Ob Luang National park. Fra Vandfaldet er der ca 1 times med fornuftigt trafik, og selve ture er et besøg værd! et godt stykke af turen følger vi floden Mae Chaem, og det er virkelig en super smuk tur.

Selve Ob Luang nationalpark er kendt for at indeholdet bostedet for en stenaldercivilisation der går ca 28.000 pr tilbage, og nok også længere tilbage, men de 28.000 år er det man kan spore pt.

20151128_143230
Ob Luang Nationalpark

Parken er super smukt og har lidt klippemalerier der dog kun går ca 3.000 år tilbage. Ved ankomsten har de et god lille udstilling om hele områdets historie, planter og stenalderbosættelser.

Derefter følger man en rute rundt i junglen, og det er en lille jungletrekking som man ikke klare hvis man skulle have dårlige knæ eller lign. Folk med dårlig retningsans kan heller ikke anbefales at gå ind alene. Men super smukt er det !! Og jeg kan meget varmt anbefalde dette som en god heldags tur, hvor I er tilbage i Chiang Mai omkring klokken 19:00 🙂

Skriv endelig hvis I har nogen spørgsmål 🙂

One comment

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.