Tak Bat Devo offering

Hvert år er der en periode på 3 måneder, hvor munkene ikke må flytte sig fra tempel til tempel, men skal blive i samme tempel. I starten af denne periode er der en stor ceremoni som kaldes Khao Phansa dagen. datoen sættes efter månekalenderen.

Så for os er dette en af de dage hvor vi kommer tidligt op til en fantastisk start på dagen med den afsluttende ceremoni, der kaldes Tak Bat Devo ( offer mad til Munkene).

Klokken 06:00 var vi på vej til Chiang Mai universitet, der var stedet hvor vi havde valgt at deltage i ceremonien. Og Chiang Mai har jo, ikke mindst på denne tid af året, et helt fantastisk morgenvejr.

Vi startede faktastisk aftenen før, med at købe Ødry foodØ, frugter og soyamælk, som var det vi havde valgt at offer til munkene.

Og det er absolut en fantastisk oplevelse at sidde på, de på vejen udlagte,bambusmåtter sammen med 100´vis af andre mennesker der kommer for samme ritual.

Ceremonien startede ca klokken 06:30 med oplæsning fra de Buddhistiske skrifter og ca klokken 08:00 kom de ca 600 munke der deltog i Universitets ceremoni.

Selve ceremonien har rødder tilbage til historien om Buddha der kom tibage til jorden fra himlen og modtog offeringer fra folket. Bagest i optoget kom en Buddha statue der også symboler guderne Indra og Brahma.

Til slut tog vi på Mong Pearl Cafe til en super god morgenmad med super gode venner…:)

VI håber at I vil nyde nogle af billederne fra i dag 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.