Riget i Midten

Det er ved at være lidt år siden jeg sidst var på en længere rejse rundt i Kina, så det var helt fantastisk at komme rundt i Riget i Midten igen og både opleve den fantastiske historie, landets fremgang på et meget bredt felt og ikke mindst den folkerige befolkning.

Foruden at turen blev beriget med en helt fantastisk gruppe, så var vi også rimelig heldige med både vejr og vind. Sinden jeg, omkring 2006, startede med at køre rundrejser i Kina har jeg altid været meget fasineret af den Kinesiske Historie samt den måde som landet håndtere den moderne verden og de kæmpe ufordringer der følger med. Vi lever jo alle i en verden hvor det ses som en folkeret at have en Iphone, eller i det mindste en eller anden for for smartphone, snarere end være en del af et politisk system.

Meget er forandret i Kina på få år, og det er til den gode side. Fremtiden må vise om EU er i stand til at følge med udviklingen eller om de vil side på deres politiske system og tale sig selv i hjel. Ihvertfald er det et faktum at alle de gruppe jeg har haft i Kina bliver overrasket over at landet overhovedet ikke er så man forstiller sig hvis man kun har indputs fra den vestlige presse.  Fra mit synspunkt så er betegnelsen “den frie presse” svær at få øje på i de forskellige verdensdele. Men under alle omstændigheder så er det så fantastisk fasinerende at følge verden i dens udvikling og afvikling. Men på et tidspunk kommer verden vel til et punkt hvor der bliver udbredt ønske om at lære fra hinanden de forskellige kulture imellem, snarere end at blive opdelt i etnisk oprindelse, religion og hårfarve 🙂

Jeg håber at I vil nyde lidt photos fra gode gamle Kina og at I får lyst til at besøge dette fantastiske land ..:) Vi havde en af de klassiske ruter, Shanghai, Suzhou, Hangzhou, Guiling, Yangshou, Xi’an og Beijing – kan meget varmt anbefalde det 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.