Tværs over Nord-Atlanten

Så kom tiden til mit største krydstogt indtil vidre,, ihvertfald det længeste.

Frisk vejr ud for Island - billedet er taget fra Dæk 3
Frisk vejr ud for Island – billedet er taget fra Dæk 3

Historisk har turen min største interesse da vikingerne der, måske, er mine forfædre – vi ved jo aldrig helt hvornår vores forfædre er indvandret eller udvandret fra sted til sted, har sejlet rimeligvis den samme rute tilbage i 900 tallet.

Før denne tur var jeg i Irland og Skotland, så historisk og kulturelt var det helt perfekt at have dette togt der startede i København og gik vidre til Norge, Færøerne, Island, Halifax, Canada og New York City, USA.

Hvis vi lige ser bort fra Halifax og New York, så er det et område der jo primært blev befolket af keltiske og nordiske (germanske) befolkningsgrupper, lige fra de første munke fra Irland der sejlede til Færøerne og formodentlig  også til Island et par århundrere før specielt nordmændene kom og bosatte sig.

HALIFAX BY, CANADA
HALIFAX BY, CANADA
HALIFAX HAVN
HALIFAX HAVN

Det er hjertet af den nordiske kultur, her hvor den nordiske livskraft og åndelighed stammer, stærk og sund lang tid før kristendomen kommer ind på scenen.  Men selvfølgelig skal vi i dag bruge fantasien for at fornemme den gamle kultur. 1000 år er gået med kristendommen og vi er gået ind “smartphones-aldren” hvor vi globalt set bruger de samme apps om vi bor på Island eller i Indonesien.

Men stadigvæk har denne tur, for mig ihvertfald, en følelse af noget gammelt der overgår fasiliteterne på det top moderne krydstogsskib, der i stedet for en råsejls-rigget vikingeskib, lader mig sove tørt og varmt og giver mig mulighed for at drikke kaffe, spise kager og generelt spise næsten døgnet rundt. Dette at sejle samme rute som de gamle Nordboer, Vikingerne, og dette at se Vikingerne i et nuanceret lys, og ikke “bare” som blodtøstige pirater, men se Nordboerne gennem Hàvàmàl, Nordens og Vikingernes svar på Taoismen

ISLAND
ISLAND

Turen bringer også fantastisk natur der absolut kun er ekstra kryderi på selve ruten, om ikke selve kerne i denne tur. Med lidt held ses der en hval eller to komme til overfladen med et stort pust, måske et glimt af et isbjerg tæt på Grønlands kyst og ikke mindst de fantastiske bjerge på Færøerne, vulkanlandskabet på island og bølgerne! Bølgerne på havet der aldrig er ens og som automatisk giver meditation til sjælen.

Og at afslutte i New York er simplethen bare det bedste …:) 🙂 🙂 Det er simplethen en super fantastisk by 🙂 🙂

NEW YORK
NEW YORK

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.