At køre imod trafikken

Lige som det er almindeligt at trække vejret, ligeså almindeligt er det at køre mod trafikken mange steder i verden, og ikke mindst her på Sri Lanka hvor jeg arbejder lige nu. Som store stål og blik dinosaruser tonser store busser og små minivans lige imod dig for at dreje tilbage på deres egne vejbane i sidste øjeblik – og ingen syntes at det er specielt mærkeligt. Det er bare en naturligt del af ens hverdags liv. 

For mange kan det være kraftigt grænseoverskridene at opleve og være at være en del af, hvad enten det så er frivillig eller ufrivillig. Til tider er det jo det køretøj man selv sidder i der er på vej mod en anden trafikant.

Jeg mener dog helt klart at det er en sund oplevelse hvis vi kan overføre oplevelsen til vores eget liv og dermed måske også til vores eget samfund. Alt for meget ligger i faste kasser og alt for mange er ikke friske nok til at hoppe ud af sandkassen. 

Lige nu køre der en del debat om flygtninge og kontanthjælp i Danmark, og der kunne der godt bruges lidt frisk tankegang. I de fleste af flygtninges hjemland – uden at skulle sige hvorfor de er flygtet – køre man uden tvivl mod trafiken engang i mellem og man er ikke bange for det. 

Så kære danske samfund (nok mest politikerne) – lad være med at bruge vores hjemstagns forsigtigt “kun på egen vognbane tanke gang” – tænk frisk og se ikke kontanthjælpen som penge,  loven siger, at de skal have – men der imod som en del af , at landet har åbnet sine arme for disse mennesker, og for de penge og for den hjælp, så har vi en masse ting der skal laves – og brug venligst ikke ordret “nyttejob” – det er da det mest stupide ord længe, da der jo så nødvendigvis må være jobs der ikke er nyttige. 

Hvis vi skal kunne leve sammen så er vi nødtil at have en større tolorance og en større tillid til at mennesker godt kan køre mod traffikken engang imellem, at vi godt kan føle en stolthed ved at have en skovl i hånden uden at have været på omskoling fra spade først, og at en flygtning fra en anden kultur, og en anden religion, vil vise større respekt for vores samfund, hvis vi giver dem selvrespekt ved at de kan hjælpe i samfundet fra dag 1. 

Men det skal ikke vikles ind i administrators tåbelige regler – det skal være rent og simplet – I modtager kontanthjælp – I bor i sikkerhed her i vores land – I skal nu hjælpe med at rense vores strande. 

Så min Damer og Herre – lad os få skabt et samfund hvor der er plads til at vi menneskeligt køre mod traffiken 🙂

Elefant laver landevejs røveri på Sri Lanka, Yale nationalparkSidste billede er fra Songkran i Chiang Mai 😀 

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.