Sri Lanka – Løveblod og Blåhvaler

Blåhval ud for Sri Lanka
Blåhval ud for Sri Lanka VIGTIGT – se video i bunden af denne artikel…:)

Sidste gang jeg var på Sri Lanka var der præsident valg, hvor Mahinda Rajapaksa endnu engang løb med sejren. Denne gang var der også valg, men nu er der kommet nye boller på suppen. Den nye præsident Maithripala Sirisena lover en ende på et familie dynasti og at alle sten skal vendes for at få afsløret et omfattende korrupt styre. Der bliver helt sikkert noget at lave for hans nye regering, ikke mindst da der nu er forventninger fra de kristne, muslimerne og de tamilske hinduer om at de kan få med indflydelse og indrømmelser fra de magtfulde Singhalesiske Buddhister, der jo består af folket med løveblod i årene, i hvert fald hvis vi tager de gamle historier for gode vare. Men hvis vi lige lægger den mulige nye politiske morgengry væk, glemmer de små Tuk-tuker og de rasende offentlige busser der hærger løvefolkets hovedvej som en, heldigvis meget svag version af en tiger, så har dette land utroligt meget at byde på.

Den smukke nature med dens mangfoldige dyreliv der endnu ikke er blevet udslettet af mennesker der bliver drabslysten eller hævngerrig over at se dyr i deres bagland der ikke lige passer sammen med deres verdensopfattelse, og det gør oplevelsen merer intens.

Elefant Børnehjem

Grupperne af vilde elefanter der kan komme fra den ene nationalpark til den anden via elefant korridor, hvor de dog til tider må kæmpe lidt med menneskerne om retten til de lækker ris, konkurrere om de besøgenes opmærksomhed mod de historieske steder hvor de udgør et kraftigt ekko fra svundne tider og svundne hovestæder, nogle over 2.300 år gamle. Højlandet hvor kolonitiden med de engelske Gentlemans klubber spøger fysisk levende når man pludselig finder sig selv i jakke og slips stå med en drink i hånden og kikke på et ildsted i en kølighøjlands aften – bare noget der skal opleves.

Den absolut største oplevelse på denne tur var dog hvalsafarien fra Sydlankas sydkyst. Vi sejlede ud i 2 små både og kom hjem som med en kæmpe oplevelse hvis lige kun kan overgås af en tur ud i det ydre rum.

En blåhval svømmede lige under vores lille båd – første sejlede vi langs siden af dette prægtige væsen og kunne se hvalen roterede sit kæmpe øje på en måde som jeg aldrig havde vist var muligt. Pludselig stoppede hvalen, drejede over mod os, stoppede igen og lod sig sænke ned i en dybere lag af det Indiske ocean, og svømmende derefter direkte ind under vores båd. Vandet var krystal klart og det var absolut noget af det smukkeste jeg har set i dette liv.

Se video optaget af en af vores gæster her:

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.