To give and to take….

Den lyse tid er på vej, vi har nået toppen af bakken af mørke og er klar til at kælke ned af bakken for fuld fart mod sommeren i et nyt år.

Vi har mange forskellige måder og traditioner til at fejre slutningen og starten af den store kælketur. For mit eget vedkommende har det i nogle år været et absolut højdepunkt at stå tidligt op den 01 januar, medbringende poser med vores offergaver der ofte var sojamælk, nudler, drikkevand og andre gode sager, som vi med stor fornøjelse gav til munkene sammen med 100’vis af andre mennesker. Selve nytårsaftenen var sjov, men ikke noget sent, da det var offeringen næste dag vi så frem til. Denne tanke at starte et nytår ved at gøre noget for andre eller gøre noget for samfundet, er faktisk ret dejligt fremfor at drikke sig i hegnet og kæmpe med svag krop i flere dage efter.

Nu er vi så i Danmark, uden de mange templer, smukke bjerge og dejlige temperatur i januar, men lysten til at starte det nye år ved at gøre noget lidt anderledes hænger fast.
Som når vi sad på bambusmåtterne på, den til formålet lukkede, vej og forberedende os på at give noget væk så var det en dejlig fornemmelse af frihed, og med en dejlig forventning om at komme hjem til en kop kaffe og lidt godt Thai street søde sager bagefter.

Dette år blev min “giv noget til samfundet” til 4 timers trafik regulering i Politihjemmeværnet. Hvilket ikke er helt det samme som at offer til munke, hvor alle er positive, hvilket jo ikke altid er helt gældende for visse typer af mennesker der mener at der ikke findes noget vigtigere end dem selv i denne verden,og lige netop de ikke behøver at følge anvisninger.

Men fornemmelsen af at være sammen en gruppe af mennesker der vil det samme, give noget af dem selv til andre og til samfundet, er den samme.

Det er et stort privilegium at kende og være sammen med mennesker der ønsker at give noget af sig selv til andre – og for mig er det selve essensen af livet …:)

GODT NYTÅR TIL JER ALLE ….:)

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/5fd/11952319/files/2015/01/img_1541.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/5fd/11952319/files/2015/01/img_1540.jpg

 

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/5fd/11952319/files/2015/01/img_1544.jpg

 

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/5fd/11952319/files/2015/01/img_1539.jpg

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.