Livet uden Uddannelse – stadig med værdighed

For ikke så lang tid siden var mit arbejdsområde ret store dele af verden, hvor jeg pendlede frem og tilbage med udgangspunkt i vores hjem i det vestlige Chiang Mai. Det var både arbejde og studie på den måde jeg fortrækker at lære, nemlig ved vælge blandt de mange emner selv og ved at selv finde kilderne til studierne, som jeg dog aldrig så som studier, men mere som almen forberedelse til arbejdet.

Kvaliteten af arbejdet var altid godt og det skyldes at jeg via denne formular fulgte den opskrift som bl.a er nedskrevet i taoismen for ca 2.600 år siden hvor i der står at ” den ægte lykke kommer af at følge sit hjerte”. Jeg havde så altid tillagt dette ordsprog mit arbejdsliv, men som en ny læring for mig så er det nu tillagt familielivet, til mit samliv med min kære hustru som jeg om muligt sætter endnu større pris nu.

Det kræver så nogle store omlægninger af tankegange og af nye metoder til at fremme arbejdslivet, hvilket selvfølgelig forsat skal ske . I de fleste perioder af mit liv har jeg valgt den positive indgangsvinkel til livet, også selv om livet nogle gang har banket løs med en lygtepæl, så er tilpasning med et positivt livssyn det eneste der rigtigt dur.

Jeg har en masse ideer som jeg gerne vil have ført ud i livet i Danmark, ideer der bygger et et fundament af drømme, erfaringer og realiteter. Ideer som der skal kæmpes meget hårdt for at få ud i livet, da omverden ofte ynder at tage deres beslutninger om andre ud fra deres uddannelsesforløb da det jo er den letteste parameter at beslutte om folk man ikke kender kan eller ikke kan noget.

Basalt set så giver det bare en endnu interessant vinkel til livets sjove tiltag og ikke mindst til den aldrig stoppende fascination af menneskehedens reaktionsmønster. Og for mit vedkommende giver det også motivation til at kæmpe hårdere for at få mine ideer frem – men dog ikke hårdere end jeg også husker at der ikke er noget vigtigere end at have kærligheden og nærværet i hjemmet som det stærkeste af livets krydderier.

Jeg kan også genkende det fra små familier og mindre samfund i Sydøst asien, mennesker der ikke har meget økonomisk og som sikkert aldrig i deres levetid vil opleve at rejse mere end 50 kilometer væk fra deres landsby, og som deles om et fælles TV i et landsbyens huse. De vil uden tvivl gerne have mere, men dem der lader sig tilfreds med kærligheden og nærværet og tager indtjening og arbejde som det sekundære – de kan være lykkelige uden at have meget.

IMG_1383.JPG

IMG_1382.JPG

IMG_1381.JPG

4 comments

 1. Hej Brian
  Meget kloge og sigende ord om, hvordan vi i Danmark betragter og tænker om hinanden. Hvad laver du og hvad er du uddannet som? Er ofte vores første spørgsmål til en vi ikke har mødt før, eller ikke har set i længere tid. Ikke om du er et godt og kærligt menneske, og hvordan du har det.
  Hatten af for din kamp :-).
  /Søren

  Like

 2. Hej Brian!

  Ja – det er noget pudsigt noget, det med teori, uddannelse, praktisk ”virkelighed” og ”kunnen”.

  Jeg har selv meget uddannelse. Men det bruger jeg mest til at ”bevise” tingene overfor dem, der godt kan li’ den slags. Som en slags dokumentation og argument.

  Men jeg bruger det yderst sjældent i praksis. Der har jeg altid taget udgangspunkt i den konkrete virkelighed. Der er det mest min træning i at vurdere mennesker, situationer og opgavefeltet og sætte noget struktur på, jeg gør brug af. Og ikke mindst, at jeg kan stå inde for det, jeg gør, menneskelig set. Det har altid betydet meget for mig.

  Det medmenneskelige aspekt kan ikke erstattes med teorier og metoder. Det vigtigste, og det der ”bærer” igennem og afgør om tingene lykkes eller ej, er altid det medmenneskelige. Det vigtigste i job, der handler om mennesker, er, at man er i stand til at holde af de mennesker, man arbejder med. At man synes, det er nogle dejlige mennesker, der fortjener noget godt i livet. Det kan ikke lade sig gøre at gøre godt for mennesker, man ikke bryder sig om. De ting hænger 100% sammen.

  Godt at læse, at du har gode erfaringer med læring – og ved at omsætte det til noget konstruktivt i det konkrete nære liv 🙂

  Venlig hilsen Ulla…

  Like

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.