Myanmar i April

Fastlands sydøst Asien i April er ekstremt varmt, tørt men selvfølgelig ligeså spændene som altid.. Og Myanmar er absolut ingen undtagelse….varmt….men ikke nødvendigvis tørt, da det er tiden for Buddhistisk nytår, kaldet Songkran i Thailand og Thingyan i Myanmar. Fælles for begge lande er at der bliver kastet med vand fra ca 13 April til 17 April i an kæmpe fest der er mixed med ufattelig god stemning, spontan dans på midten af vejene, indtagelse af store mænger alkohol og rigtigt meget vandkastning krydret med masser af bøn i templerne…:)

Alle har muligheden for at rense naboen og tilfældige mennesker, for eventuelle åndelige dårlig-domme, med op til flere store tønder vand. Der er selvfølgelig også børnene der meget beskedent står med en lille legetøjsspand og meget spændt venter på at der kommer nogle folk tæt nok på til at de kan ramme dem. Det hele er så krydret at masser af meget høj musik, alt lige fra lokal popmusik til Gang Nam style, hip hop og rock. Og der er selvfølgelig ingen der bliver sure over at blive våde 🙂

I denne fest tid er der ikke mange af befolkningen der gider bruge tid på politik eller etniske uroligheder der jo har også var været ret varm de sidste måneder. Dog var “the lady” Aung San Suu Kyi lige ude med en mindre tale på You Tube, hvor hun meget klogt, formidlede, at hun vil arbejde for at loven i Myanmar skal gælde for alle og det betyder at man ikke bare kan rende rundt og brænde folks hus af eller dræbe andre etniske gruppe i flæng. Så lad os håbe at der er et nytårs ønske der kommer til at gå i opfyldelse.

Den Buddhistiske del af festivalen kommer mest til udtryk de sidste par dage, hvor rigtigt mange skal i temple og vise respekt til Buddhaerne samt komme med ønsker til det nye år. Derefter kaster, nok ikke overraskende, mange mænd over den sidste risvin. Måske den mande tradition er en af grundene til at rigtigt mange små virksomheder, butikker, restauranter og hoteller bliver drevet af fornuftige og meget driftige kvinder i Myanmar, en ret interesant del af landet som desværre ikke bliver fremhævet meget i pressen endnu ..:)

Lige nu venter vi alle her ude på at der kommer noget regn..:) Ikke mindst hjemme i Chiang Mai..:)

20130417-173003.jpg
20130417-173043.jpg
20130417-173128.jpg

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.