De lokale oplevelser

Noget de fleste af os der rejser meget gerne vil have er….lokale oplevelser. Oplevelser der får os til at gispe af beundringer for anderledes måder at leve på. Nogen bliver selvfølgelig forarget og spørger surt da de finder ud af at pigen er giftet væk som 16 årig “uffff ved de da ikke at vi er 2013..!”. svaret til det er “Hello – vi er i nordvietnam ved H´mong folket! ikke i Danmark!”. Andre får suset ved at se smuk vidunderlig natur, høre smuk musik og se noget godt dans.

At sidde på en cafe i en Indonesisk by, ryge nellike cigaretter og se livet passere forbi – spise en hotdog ved”hot dog hav” ud til Flensborg fjord eller spise lækker hjemmelavet landbrugsmad ved Amish folket i USA, besøg en Karens landsby i Nordthailand….:) Mulighederne er uendelige og en fællesnævner for de fleste er at vi gerne vil have lokale oplevelser, og helst uden alt for mange turister..:)

Som freelance rejseleder er sommeren altid en kritisk periode, og denne sommer har jeg absolut ikke været heldige. 2 ture aflyst og næsten 2,5 måned uden job, og dermed en meget lang ventetid der i år udfyldes i DK. Så jeg har besluttet at det dette år er min tur til lokale oplevelser, der giver mig lidt af suset – og det lokale liv skal findes i Danmark.

Før jeg begyndte at rejse rundt som rejseleder i år 2000 arbejdede jeg med formidling af Dansk og nordeuropæisk middelalder. Og det foregår på midlertidlige markedetspladser hvor folk med lige så mange forskellige baggrunde som der er myggearter kommer og giver deres eget personlige præg på en fascinerende og meget menneskelig måde.

De forskellige erhverv, baggrunde og samfundslag forsvinder som dug for solen når middelaldertøj kommer på og den første duft af vådt brænde begynder at brede sig rundt i lejren. Her kommer der mange turister fra nær og fjern, ikke kun for at se nogle mennesker rende rundt i historiske klædedragter – men for at få en lokal oplevelse af en kultur af frivillige der giver sig hen til en anden verden for en kort stund. Og det er lige præcist det der er essensen af det at rejse og af det at opleve..:)

Selv om jeg er lidt bekymret om min manglende indtjening denne sommer – så ser jeg rigtigt meget frem til at genopleve det lokale liv i en middelalderlejr, ikke mindst inde fra, der fra hvor de største lokale oplevelser altid findes….:)

20130313-232219.jpg
20130313-232919.jpg

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.