De forfulgte bjergfolk…og det stille paradis

Nu skal jeg jo være den første til at være lykkelig over at have forholdsvis mange jobs. Der skal jo penge i kassen, også som rejseleder, ingen-gang vi kan leve af gæsternes velsignelser og oplevelsernes sus. Der skal kold valuta i banken eller under hovedpuden.

Dette forår – nok vinter for de fleste af jer i Danmark – var præget rundrejser i Vietnam, Myanmar og Thailand og gav mange forskellige og spændene oplevelser i dette pragtfulde Østen. Sometider er det tilfældigt hvor jobbet bringer mig hen, og dette forår, på grund af uheldige rejseledere der blev syge, bragte min fokus på bjergstammerne. Hele området omkring Sydkina, Myanmar, Nordthailand, Laos og Vietnam er befolket af folkeslag der absolut er værd at fordybbe sig i. Nogen steder har de mere held med sig andre. Ingen tvivl om at de bedst stillede af disse stammer & klaner er i Thailand. Den Thailandske konge har gjort så mange fantstiske tiltag for hjælpe de stammer der blev “lokket” til at dyrke opium og sælge til CIA, så de kunne få råd til at købe våben af….CIA. Dette forgik før og under Vietnam krigen, men der kom ikke ro på området igen før starten af 1990érne. I Nordthailand har de fået et anstændigt liv.

I Vietnam, Laos og Myanmar er det dog en anderledes historie. Der er stadig krig i Myanmar med bl.a Shan folket. I Laos og Vietnam bliver H´mong folket stadig forfulgt. Dette helt klart mest i Laos.:

Lidt om den hemmelige krig her :

Besøg byen Sapa i Nordvietnam og mange romantiske forstillinger om bjergfolk vil blive ødelagt af en hær af agressive kvindelige sælgere, der forsøger sig med alt lige fra smil, dødstrusler og lette stenkast for at få solgt deres vare. Det skal dog ikke ødelægge den fantastiske naturoplevelse som det er at besøge Nordvietnam.

052471D8-9C1D-432E-8385-6DD481A74879
Meget sure sælgere i Sapa..! Desværre efterlod de os meget et negativt billede af Vietnams bjergfolk – en træls slutning på et ellers fantastisk ophold i Nordvietnam.

1EEC90CD-FF91-442E-B7D3-890811F4EFC8

Men her efter disse bjergrige oplevelser er det så fantastiske af trække sig tilbage til Belle Villa resort vest for Chiang Mai og bare nyde livet, freden og stilheden 🙂 kun afbruft af syngene fugle og elefant brøl engang i mellem 🙂 Så bliver det bare ikke meget bedre 😀 Mine næste 2 ture er Vietnam og Myanmar. Derefter er det til DK, og USA samt et lille smut tilbage til Middelalderen..:)

DSC03970DSC03972

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.