Myanmar – på vej hvorhen…?

Myanmar eller Burma – hvad vælger man ? De reform venlige der ser mulighederne og ser at landets regering oprigtigt er ved at åbne sig op til give visse af landets borger rettigheder, der ellers kun har været forbeholdt den korrupte top, de bruger mest Myanmar og det er bl.a FN. Mens USA, England og Canada mest bruger Burma. Meget kan diskuteres, bl.a om det er en god udvikling at der kommer en større mænge turisme ind i landet, eller om det er en nødvendighed for at korruptionen kan sprede sig ned gennem systemet, så flere folk kan få fat i velfærdsgode, købe biler m.m

Under alle omstændigheder valgte jeg selv primært at kalde landet for Myanmar, da jeg jo skulle arbejde der i små 10 dage, og hvad enten jeg kan lide landets styre eller ej, så er det et eller andet sted vigtigt at forsøge at give landet noget respekt.

Som rejsende i Myanmar er der 3 primære oplevelser: landets befolkning, naturen og en masser templer, hvor af nogle er absolut et besøg værd. Og hvis man på forhånd glæder sig til at ikke have noget forbindelse til sin mobil, ikke bo på rene hoteller, ikke bruge creditcard og opleve en masse lokal liv, så er man på rette vej.

Men igen hvad er det for et land, som vi i turistmens navn pludselig syntes at det er så fantastisk at besøge, for en del måske mest fordi at der ikke er så mange andre der har besøgt landet endnu ? Et land der har en af de længste konflikter, ca 50 år,, da Shan Staten ikke havde nogen ambitioner om at komme i bås med Barma folket, der forøvrigt ikke er særligt populære rundt om i regionen. et land der fratager bjergstammerne og de forskellige etniske grupper deres mest basale rettigheder. De eneste de fleste af grupperne har haft sammen med Barma folket var kampen mod Japanerne. Mange af Barma folkets adelige støttede i stor stil Englænderne.

Man som turist ser vi selvfølgelig ikke noget til det, da områder med problemer og kampe er uden for turist stierne. Men det er vist ikke nogen overdrivelse at hvis Kina gjorde som Myanmar, så ville der komme 100000`vis af facebookgrupper imod landet, opposition politiker verden over ville protesterer. Men nu er San Suu Kyi jo kommet i parlementet så reformere er jo på vej …eller er de…? nogle mennesker menere at åbningen for en stor sker på grund af de økonomiske fordele og ikke forbi styret pludselig har sympati med befolkningen. Og hvorvidt det så er godt eller dårligt, er jo så igen noget der kan diskuteres, da det selvfølgelig har fordele at der kommer penge ind og igennem landet.

Desværre er nogen af de første der tjener pengene dem med den dårlige moral, menneskehandlerne, militærfolk der smider borger ud af deres hjem, da de bor på en god location til at bygge turist hoteller og listen er meget meget meget lang!

Dog er det stadig fascinerende at køre på landet og se langt flere oksekære end biler, byerne kan godt godt undværes. Mest af alt ligner de Indiske byer med skidt, larm og støj, hvilket der jo selvfølgelig også er en del der finder interesant…. 🙂

Men forvent ingen luksus og være ikke sart, så er der basis for en super god rejse 🙂 🙂

20121127-170732.jpg
20121127-170957.jpg
20121127-171340.jpg
20121127-171805.jpg
20121127-171752.jpg

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.