Thailand – Landet med de utømmelige muligheder

Så er en super god rundrejse i Thailand ved at være slut. Og selv om jeg bor i Thailand, og har kørt en del rundrejser i Thailand så stopper jeg aldrig med at blive forbavset over hvor mange muligheder der er. Jeg kører dog mest rundrejser i andre lande end Thailand, men det gør jo kun fornøjelsen endnu større 🙂

Denne tur startede i Bangkok med hyggetur i byens skytrain og subway, samt selvfølgelig sejlads på byens kanaler der byder på fantastiske landsbys miljøer og ikke mindst super dukketeater.

Et par timer i bus mod sydvest og vi ankom til Samut Songkhram, hvor et meget usædvanligt markedet kan opleves. Markedet rækker ud over jernbane sporene og toget kommer 4 gange pr dag, så de handlene er godt inde i vanen med at få lagt frugterne så de lige præcist kan være under togets maskineri når det køre forbi. Teltedugene bliver lagt ned og sat op igen med kun brug af absolut minimum af energi og tid.

Derefter op til Dødens jernbane der også altid er en stor oplevelse, selv om jeg personligt syntes at det er lidt vildt at en roman kan skabe historie. Broen over floden Kwai ( der i virkeligheden hedder Mae Klong ) har virkeligt flyttet fokus fra de mange Asiater der mistede livet på strækningen fra Thailands kyst og til Burma. Ca 16.000 allierede, hvoraf lidt under 10.000 var hvide og lidt over 90.000 Asiater mistede livet under Japanernes forsøg på at flytte, for krigen, vigtige resourcer.
men en super flot natur oplevelse er det 🙂

Afslutningen på denne tur var på Øen Koh Chang, hvilket jeg ikke skal lægge skjul på at jeg virkelig var meget glad for, da jeg tidligere har arbejdet og boet på Koh Chang, og jeg betragter absolut Koh Chang og de omlæggene øer som værene et af de bedste strandsteder i Thailand.

Næste oplevelser i Thailand bliver helt klart når jeg har hele december hjemme i Chang Mai. Min hustru og jeg vil udforske nogle af de projekter der er fra det Thailandske fængselsvæsen. Bl.a har kvinde fængselet i Chiang Mai et projekt hvor de uddanner massører, og har nogle små kliniker, hvor de indsatte kan forsøges udsluges til samfundet, og til et job. Der bliver også produceret møbler mm på mandefængslerne. Thailand er virkelig utømmelig, mulighederne bliver ved at med at dukke op, og lige meget hvormange gange vi har været i Thailand, så er er altid nye ting at se og opleve… 🙂 🙂

20121028-154850.jpg
20121028-155007.jpg
20121028-155156.jpg
20121028-155319.jpg
20121028-160116.jpg
20121028-161328.jpg

2 comments

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.