Bangkok – på sporet af landsbyen

Firmaet jeg mest arbejder for, kaldte på en weekend i storbyen Bangkok, en by jeg tidliger har boet i, og som jeg både har en form for fasination og afsky for på en og samme tid. Weekenden var afsat til præsentation af visioner samt præsentation af en ny samarbejdspartner, der består af 2 fine danske herre, hver med ca 30 år i Asien bl.a inden for rejsebranchen og studier i de steder i historien hvor de Thailandske og Danske historiske personer møder hinanden. Det meste af denne historie er nok ukendt for de fleste mennesker, men det gør jo absolut kun historien endnu mere spændene.

For en lave en lidt anderledes tur for 8 erfarne rejseleder, så havde de arrangeret en helt kanon god tur, hvor vi så Bangkok fra en lidt anderledes side, end hvad de fleste får at se. Og her tænker jeg ikke på stupide barer eller fede shoppingcentere som jo nok er det Bangkok, Krung Thep – engelenes by, er mest kendt for.

Vi startede med en lille vandre tur til Lumpini park, hvor Bangkok´s svar på Muscle Beach i LA og Himlens temple i Beijing findes. Et suverænt mix af fysiske aktiviteter blandet med super fasinerene folkeliv. Men der hvor jeg personligt selv syntes at Bangkok skiller sig ud fra så mange andre storbyer rundt omkring i verden, er den gigantiske landsby der gemmer sig rundt om så mange hjørner og stræder. 10 minuter fra parkenen, og vi går ind i hvad der fint kunne være en del af en lille landsby i det centrale Thailand. Måske lige bortset fra de små vandløb der ligner noget hvor ingen gang en rotte kunne finde på at kravle rundt. Men blandt de små træhuse, hvor omkring der er små boder og hvor dejlige dufte kommer fra blandingen af Thailandske, Kinesiske og Burmesiske retter der bliver solgt næsten over alt. Før vi ved så står vi på en lille 2 sporet togstation, hvor rigtigt mange af de mindre velstående af Bangkok´s befolkning, er klar til at tage toget – til markedet! Dette togs ende station er nemlig Maha Chai – og det standser direkte inde på selve markedet – bogstaveligt talt.

Når man sidder på træsædet og har betalt sin billet der koster 10 Thb ( 1,89 dkk ). Det er prisen for udlændige der ikke kommer fra de omliggende lande. Burmeser, Laoaner m.m slipper med ca 3 Thb og turen er gratis for Thaier. Når man sidder der, så er der over hovedet ingen fornemmelse af at være i landets hovedestad eller på nogen anden måde at være i en milionby.

Lige inden toget starter på den ca 50 minutters køretur, så bliver de markedets boder der også på denne station står lidt over halvvejs ud på sporene flyttet ind til siden så toget kan passer frit. Det samme er gældene ved ankomsten til Maha Chai. Markedet der er også suverænt! Masser af gode lokal produkter at kikke på og super god seafood restuarant lige ude ved den nærliggende flod.

Noget at de rigtigt gode ved at have en par meget erfarne historiker med, er da vi bliver præsenteret for et protræt af den første stationsforstander på Maha Chai station. Han hed intet ringer end H.C.Andersen, uden at han dog skal sammenlignes med dén H.C.Andersen, så var han Dansker, og der var rigtigt mange dansker i opbygningen af både jernbanesystemmet, flåden og politiet i Thailand. Resterne af et nærliggede fort, hvor det eneste der er tilbage er danske kanoner! Men det er en anden og længer historie.

Denne tur kan meget varmt anbefaldes til alle der har lyst til at opleve Bangkok fra en anden side – og ikke se andre turister – eller i hvertfald meget få 🙂 🙂

20120904-000441.jpg
20120904-000632.jpg
20120904-000806.jpg
20120904-000948.jpg
20120904-001107.jpg

3 comments

  1. excellent issues altogether, you just gained a new reader.
    What would you suggest in regards to your put up that you made some days in the past?
    Any sure?

    Like

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.