Efterårets ture næmere sig…Selvstudierne starter…:)

Godt tilbage her i Chiang Mai, begynder forberedelserne til efteråret og vinterens arbejde. Som de fleste andre freelancer inden for hvilket som helst fag ved, så er tiden hvor årets indtægter tjenes ikke særlig stor, lønnen ikke nødvendigvis stor – men forberedelserne er store. Selvstudierne i historie, kultur og politik for de enkelte lande tager meget tid, men er absolut 100 % fornøjelige.

For mit vedkommende starter jeg i næste månede med en tur til Malaysia og Indonesien ( Sumatra ) – en super tur forøvrigt, hvor vi oplever Orang Utanger ( skov mennesker ) i deres naturlige omgivelser. Omgivelser der desværre er på hastig tilbagegang på grund af dræber mennesker ( os ) der bare ikke kan få brugt resoucer nok! Men fantastisk er det at opleve junglen og ikke mindst at se den formodede største super vulkan de sidste ca 12 milioner år – Toba! Der har næsten lige været nogle artikler i videnskab.dk hvor der formodes at det moderne menneske først kom til Asien for ca 60.000 år siden. Heldigvis har mine egne selvstudier af enmet bragt min klarhed over at det skyldes at Toba udslettede det meste af menneskeheden – så meget som der nu har været for ca. 75.000 år siden.

Det er jo nok nogle af de største udfordringer ved både studier og selvstudier – at sætte viden sammen i en større helhed. Viden der er brækket i stykker eller som bliver præsenteret isoleret er ikke meget værd hvis ikke det større billede kendes.

Der efter er det en lille rundrejse i Thailand, hvor vi ender på Koh Chang – en dejlig øgruppe på lidt over 50 øer tæt på grænsen til Cambodia. Min hustru og jeg boede der et stykke tid i 2005. Der skal jeg bl.a have det hårde job at tage gæsterne med ud og snorkle og kikke lidt på strandene 🙂 Lidt goder skal der jo også være 🙂 Så kommer der en Vietnam tur, hvilket også altid er spændene – også rent forberedelse mæssigt. Og til sidst en tur til Myanmar ( Burma ) der jo lader til at blive det nye stor rundrejse hit for vel de fleste selvskaber 🙂

Det er et godt program der kommer til at dække en stor del af sydøst asien 🙂 Og det er, for mig, noget at det mest spændene, for man kan ikke fortælle Indonesiens historie uden også at fortælle om Kina, Indien, Siam og de andre lande her ude. Al historie hænger sammen med en anden historie – og kommer sammenhængen ikke med så bliver historien ligegyldig.

Jeg må vidre med studierne 🙂 🙂 Måske vi ses herude 🙂

20120823-131556.jpg
20120823-131646.jpg

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.