Freelance Selvstudie

På mine mange forskellige rundrejser er der ofte et spørgsmål som mange gæster har stillet. Foruden spørgsmålet om hvor gamle jeg er – så er det næste, næsten altid, hvilken universitets uddannelse jeg har, de fleste regner med at jeg er historiker. Og jeg må sige at jeg bliver lidt stolt hvergang jeg siger `Ingen uddannelse! jeg tog 9.kl på en fiskeri efterskole, og arbejdede derefter et kort stykke tid som fisker, og derefter som stilladsarbejder, så som montør og svejser og da jeg blev 18 tog jeg i militæret.

Og uden at prale vil jeg også sige at jeg ved noget om de lande jeg arbejder i, alle 12 – og jeg ved noget om mekanismer i mennesker, og ikke mindst noget om hvordan jeg selv bedst kan undervises. Lige fra jeg lærte at læse har jeg været meget interesseret i historie – og hvis jeg kunne lave historien om, så ville jeg også uden tvivl have taget en universitets uddannelse, men det er jo som bekendt ikke muligt. For mit vedkommende var der et større ønske om at arbejde end at studere, og da jeg var teenager mente jeg at der var en gigantisk stor forskel på de 2 begreber. Rigtige mænd arbejdede og kyllinger studerede 🙂 det var verden i 80érne, for mig hvertfald 🙂

Men selv om jeg heller ville arbejde, så var jeg dog også rigtig meget interesseret i at læse, men jeg ville selv bestemme hvad jeg skulle læse og hvornår jeg skulle læse det. et par gange forsøgte jeg at tage kursus på VUC men jeg faldt bogstaveligt talt i søvn over emnerne. For mig virkede det som om at udgangpunktet var at eleverne absolut intet viste på forhånd, som om de havde et tomt hovede der skulle fyldes op. Så det blev ikke det helt store hit. Det skal dog siges at i dag ville jeg godt kunne holde det ud, da jeg har `mistet `ungdoms anakistiske indgangsvinkel til systemundervisning. mest fordi det kan være nødvendigt for at blive `officielt anderkendt`.

Med tiden er mine evner til selvstudier så også blevet meget bedre. Inspireret bl.a af Taoisme og alm erfaring, så lader jeg indlæringen klare sig selv mere eller mindre. Indtil forrige år samlede jeg på historiebøger i massiv stil. Men efter et par flytninger, hvor det ikke var så praktisk at have mange bøger, så er de nu ude af billedet. Mit nyeste indlærings hit er iTunes University, hvor man kan downloade forelæsninger fra de store universiteter i USA – og det er simplethen bare super fantastisk! også selv om min viden ikke bliver anderkendt på nogen måde at det officiele danske system 🙂 Men skide være med det 🙂 At vide er at leve 🙂

20120820-182656.jpg

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.