Tilbage fra Hollywood

Så er en USA rundrejse slut – vestkysten med privat fly! Af beskrive en tur som denne er næsten umuligt. Naturen er simpelthen ubeskriveligt fantastisk og måden at rejse på hvor de lange strækninger foregår med privat fly er absolut en fantatisk måde at opleve landet. Se det hele fra oppe fra 🙂
Jeg blev et par dage ekstra i LA, nord hollywood da jeg lige skulle igennem et lille kursus. Det gav en god oplevelse af infrastrukturen i Los Angeles, og selvfølgelig andre dele af USA, hvor jeg boede på ventura blvd der forøvrigt er ca 26 kilometer lang. Heldigvis boede jeg ikke på den del af ventura hvor nogle af LA’ s berygtede bander holder til.

Når jeg rejser er det svært ikke at sammenligne det lande man kommer fra med de nye steder, og for mit vedkommende er det jo så mest Danmark, da det ikke altid giver så meget mening at sammenligne de Asiske lande med USA 🙂

I LA har de et TAP kort, det koster 5 USD for en hel dag, og med det kan man rejse med metro og bybus i hele byområdet. I Bangkok kan man f.eks ikke kompinere et dags kort til sky train til f.eks bus. Og så kan jeg jo ikke lade være med at tænke på det kort som man har brugt jeg ved ikke hvor mange penge på – og som mange af kommunerne ikke vil have, og som heller ikke har nogen økonomisk fordel for forbrugeren. Hele service konceptet er simpelthen gamledags af H til i Danmark. Bybusserne herover har en skærm der tilsluttet en GPS. Er det nødvendigt ? Sikket ikke – men er det et tegn på service over for forbrugeren – JA!

Når der skal betales parkering så er der en automat for hver plads ( langs gaden ihvertfald ) og når der er penge i , blinker den grøn, når tiden er gået blinker den rødt. Dette betyder jo både at parkeringsvagt eller politi let kan se hvis der er nogen der har over trådt, og at forbrugeren heller ikke kan være i tvivl. Beviset er ikke gemt væk på en lap papir i en forrude, sammen med lapperne fra sidste ues parkering. Beviset står og blinker lige foran dig…! Det er genialt – forbruger venligt og let forståeligt.

Hvert land har selvfølgelig både gode og dårlige sider. USA har et meget forbruger venligt system inden for mange ting, men har tilgengæld et forholdsvis dårligt social system. Men under alle omstændigheder kan jeg kun anbefalde alle at besøge USA – ikke mindst California 🙂 🙂 😉 god tur 🙂

20120428-133500.jpg
20120428-133531.jpg
20120428-133557.jpg
20120428-133644.jpg

2 comments

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.