Hvad vi ved….?

Når vi tænker tilbage på vores barndom, så husker næsten alle en snefyldt vinter og varme sommer 🙂 få husker hvor få hvide jule og varme sommer der faktisk har været.

Det er virkelige interessant 🙂

I et tidligere indlæg har jeg postet et foto med en genspejling af hvad der kraftig ligner et ansigt. Jeg sendte fotoet rundt til nogle folk der muligvis kunne sige hvad det præsict var det forgik på det foto. Jeg fik et super godt og interessant svar fra Martin, I kan se svaret i indlægget ‘det uforklarlige Danmark’.. Jeg har kikket og kikket på det ansigt, og kan godt se at håret falder sammen med en skygge bag ved. Men resten kan jeg ikke finde nogen oprindelse til. Alle, på nær en der har set fotoet ser et ansigt med det samme. Også selv de ikke har kendt historien bag ved.

En af de såkaldte healer og folk der taler med ånder, svarede at det var et opstillet, altså et konstrueret foto, da spøgelser ikke ser sådanne ud 😉 😉 🙂

Men på den anden side, så kan man jo sige, at når vores hukommelser og faktisk også vores hjerne, er så forholds primitive, at der er ret store begrænsninger på hvad de kan, i forhold til de objekter der er ‘kodet ind’, så er der jo nok meget som heller ikke kan forstå mere mentalt.
F.eks det med energien.
Videnskaben er forholdsvis enige om at alt energi der findes stammer fra the Big bang, stammer fra en masse der var mindre end et atom. I følge dem så er alt hvad det forgår i dette univers drevet af energi fra the Big bang. Nogle videnskabsfolk mener så at der kan være et nyt univers bag hver af de sorte huller. At et sort hul er drivkraften til et Big bang på den anden side…. 😉 for ikke at tale om kvantefysik, hvor et objekt kan være to steder på samme tid. Det er ret vildt! Så hvor meget ved vi rent faktisk om den energi som vores tanker og handlinger stammer fra ? I bund og grund – ingen ting 😉 de fleste af beskrivelserne er gået over tanken om en sjæl, i begyndelsen vel en fin tanke, indtil man fandt ud af at sjælen var skabt af Gud og mennesket var det vigtigske væsen i verden, da vi er skabt i guds billede.

I mange af de gamle ‘natur religioner’, og Taoismen, så man ofte livet, livskraften, selve energien, der giver os både liv, og even til at opfatte os selv, som noget universelt, noget der var over alt og noget der ikke kunne forsvinde. Det kan let forståes som en beskrivelse af selve energien i det moderne videnskab.

Både den gamle kinesiske taoisme og moderne videnskab er ved at komme til samme punkt. Taoisme sagde ‘mennesker følger guder, guderne følger himlen. Himlen følger Tao, og Tao kan ikke forudsigelse eller forklares. En del videnskabsfolk i dag siger, at det er meget videnskabeligt muligt at der ikke er nogen forklaring på noget, ingen årsag eller forklaring på hvorfor universets opstod. Lige som der ikke er nogen for klaring på hvor et objekt kan være to steder på en gang i kvantefysik.

Så i princippet er vi kommet til samme punkt i forståelsen af alting som for 2.500 år siden. Så hvad ved vi ? Og hvem har retten til påråbe sig ‘jeg ved bedre end I andre’ ?

Star-Forming Region S106

Det er ret interessant 🙂
<
Source: Hubblesite.org/code>

One comment

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.