Tempelbesøg første januar

Tidligt morgen d. 1 januar, hvor mange mennesker rundt om i verden ligger og svømmer i spritdampe, da går de fleste Thaier i tempel. Faktisk er der så mange mennesker der vil offer og vise respekt til Buddha og munkene, at templerne flytter ud på gaderne. Det hele er meget velorganiseret, skolebørn kommer for at hjælpe med at ligge med røde måtter ud som folk skal sidde på, og det er også skolebørn der hjælper med at samle offergavene ind.

Selv er vi også forberedt og har købt nudler, non fat mælk, juice til munkene. En del af folkene der er kommet her kl 07.30 er dog ikke super forberedt, men det betyder ikke så meget, da både 7-11 og den lokale Lotus har forberedt sig på det, og har masser af gode sager som folk kan købe til munkene.

Vi er så heldig at vi bor meget tæt på templet, så selve nytårs aften kunne vi også høre afslappende munkesang, der engang imellem drukkene i eksplosioner og knald.

Her til morgen er der også sang og musik fra templets højtaler. Hele gaden er hurtigt fyldt op med glade mennesker der ser frem til at give noget til munkene. Dette ‘at give’ er en meget vigtigt del at Thai kultur, og det føles også godt at starte det nye år på denne måde.

Efter fællesbøn kom munkene ned langs rækkerne og folk kunne komme deres offergavene op i munkens skåle. Skolebørnene og de andre frivillige hjælper fik nu travlt med at tømme skålene, sådan at hele ceremonien kunne forgå i et fornuftigt tempo. Det hele var absolut godt tilrettelagt, planlagt og ikke mindst godt udført.

Til slut uddelede templet gratis amuletter til folket. En fantastisk slutning på begyndelsen af et nyt år!

Godt Nytår til jer alle

20120101-114413.jpg
20120101-114433.jpg
20120101-114458.jpg
20120101-114449.jpg
20120101-114513.jpg
20120101-114523.jpg
20120101-114626.jpg

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.