Jul i Lanna

Med temperature helt ned til plus 16 celcius om natten, så kan vi tydligt mærke at vi er kommet til vinteren og at julen står for døren. I mit job er der som regel aldrig noget at lave i december, så den måned er ofte afsat til afslapning og kvalitet tid sammen med min hustru. Som så mange andre mennsker på denne tid af året, så er det også tid til eftertanke – hvad er der sket, ikke bare de sidste år men de sidste mange år.

For lidt over 12 år siden stod jeg i rustning og affyrede en kopi af Anholt kanonen på Bornholms Middelaldercenter. Det var der jeg fik ideen til at jeg ville arbejde i udlandet. Jeg søgte ind til Alletiders Rejser der havde ubetinget den bedste rejseleder uddannelses i Danmark.

Mange af mine gæster i dag spørger hvad der gør at jeg jeg elsker at rejse så meget. Svaret er: jeg elsker IKKE at rejse, faktisk så syntes jeg at det er ret træls at skulle rejse rundt hele tiden. Men jeg elsker at fortælle om historie og kultur, og for at gøre det, ja så skal der rejse meget.

Det er ofte et had – kærligheds forhold, hvor jeg elsker selve jobbet, men hader mig selv for ikke at være sammen med min familie og ikke mindst min hustru. Heldigvis i disse dage, så er de fleste rundrejsegæster fornuftige mennesker der tager på rundrejser for at opleve og for at få informationer. Slut er de tider hvor middelmådige dansker tog på rejser for at få kysset deres bagdel, da de ikke havde chancer for at få det i deres dagligdag – heldigvis er det slut.

Nu sidder jeg her går ind i 12 år i jobbet, i 8 år sammen med min hustru. Og tankerne går på om det har været det hele værd ? Det vil selvfølgelig være dumt at finde ud af at det ikke har været det hele værd, intet i vores liv er rigtigt spildt, det eneste der rigtigt gælder er at noget føles godt og noget gør ondt. Det er basalt det som alting går ud på.

Hvis jeg skullet beskrive hvad jeg har oplevet – så vil det tage lang tid, at beskrive alle de fantastiske smykke landskabet, de fantastiske historiske steder, menneskerne, shoppingcenteren og det daglige liv – mangfoldigheden er meget stor.

De næste par uger så er det den smukke bjerg udsigt fra vores lejlighed, julemusik i shoppingcenterne, de daglige hospital besøg for at få nedkæmpet den infektion jeg har bragt med hjem fra Sumatra, de hyggeligere stunder foran TV’et med history Channel og min kære hustrus vidunderlige mad ikke mindst 🙂

20111210-222315.jpg
20111210-222640.jpg

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.