Sumatra–the last part

DSC_1263

Efter besøget ved fantastiske Lake Toba var vi klar til næste højdepunkt på turen – nemlig Orang Utanerne (skov menneskerne) i Bukit Lawang. Først skulle vi dog lige forbi Brastagi, en fin by med et fantastisk frugtmarkedet. Byen ligger i 1400 meter over havet, så der er dejligt køligt. Det bedste af det hele var næsten at der var varmt vand i hanerne fra kl. 18.00 til 21.00.

I Brastagi overværede vi også en katolsk prædikant, der rundhåndede uddelede løfter om helbredelse til alle med; ondt i benene, migræne, gigt, kræft, ingen forælder eller familie kunne han også klare – hvis bare alle ville tror på Jesus! De fleste publikummer svarede med halleluja og venstre arm løftet skråt frem i luften, hvilket fik hele seancen til at se lidt anderledes ud og det var ikke svært at forstille sig en lign scene i 30érnes Tyskland

DSC_1224

Næste dag var det ned af bjerget til byen Medan, og derfra op til Bukit Lawang hvor Orang Utang centeret er. De fleste kender centeret på Borneo, Malaysia, men ikke så mange kender centeret på Sumatra. Måske det er fordi den Malaysiaske regering ikke støtter Orang Utanérne på samme måde som den Indonesiske regering. Så den Danske Kvinde, Lone, på Borneo er nødtil at lave en masse fundraising og derved kommer der merer omtale. ikke destro mindre er begge centere exstreme nødvendige for at Orang Utangerne skal have en chance for at overleve blandt de farligste væsner af dem alle på jorden – menneskerne.

DSC_1265
DSC_1269

Vores overnatnings sted i Bukit Lawant var Eco Resorts – og jeg kan jeg varmt anbefalde til alle. Man skal over en lille hængebro for at komme til hotellet, max 6 personer over broen af gangen.

DSC_1279
Smiley

Første punkt på programmet om eftermiddagen er et besøg ved fordringsplatformen. Vejen der op er ikke let – men det er besværet værd! Og dette er den rigtige vare – det er ikke nogen Zoo – det er den rigtige jungle og der er ikke ryddet en vej til overvægtige turister der ikke kan gå. Og det er besværet værd! Vi går der op i stilhed, så vi ikke skræmmer evt dyr væk. Og det er en fantstisk fornemmelse når vi sidder og venter på de store mennesker aber. Pludselig høre vi der er på vej – en gren bliver knækket – et træ svajrer – og der kommer hun – en smuk ung skov menneske med det altid nysgerrige udtryk, med de smukke øjne der ustråler en form for fred som de fleste “bymennesker” kun kan drømme om at op nå. Med sig havde hun sit barn på ca 1,5 år. Ned på flatformen kom de, og gik igang med at drikke den at de tilstedeværen Rangers, udleverde mælk – og det lykkes selvfølgelig for det lille barn at hælde en stor del af mælken ud på platformen

DSC_1237

Efter denne fantastiske oplevelse at opleve det prægtige væsen, tog vi på jungle trekking, hvor vi var så heldige at vi mødte en ca 35 årige han, der sad og hyggesig sig i træerne, sam en ung hun med et barn på kun ca 3 måneder. Alle havde meget svært ved at få smilene ned igen bagefter. En fantastisk oplevelse – hvor det må siges at de 20 USD til den ekstra jungle trekking var godt givet ud.

Efter en dejlig nat på Eco resortet hvor junglens lyde under holdt hele natten, gik turen mod Penan, Malaysia. Og hvilken forskel! Det var som at komme til en anden verden – ingen larm i traffiken, ingen huller i vejene – til gengæld var der er en masse rumle fede overvægtige menesker – helt klart en anden livs stil her. Men Penang er også kun tænkt som bade ferie – og det må siges at efter oplevelserne på Sumatra så var der ikke noget på Penang der kunne imponerer! Intet der på nogen måde kunne overgå Laka Toba, Orang Utangerne, bylivet, bjergene, trafikken og ikke mindst menneskerne på Sumatra. Penang er endnu et charterturist sted hvor overvægtige turister skal have hverdagens støv af sig.

En fantastisk dag til jer alle !

DSC_1282

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.