Turen til Sumatra part 1

ANKOMST TIL KUALA LUMPUR

Efter en ret dårlig søvn, kom jeg op kl. 04.30 på “The Cottage Suvarnabhumi, i Bangkok. Den dårlige søvn kom ikke kun fra en ret høj og meget irriterende elektroniske BIP lyd der kom jævnligt og som jeg aldrig fandt ud af hvor kom fra. Det var nok også min dårlige samvittighed. Jeg er nu på vej til en ny rundrejse. Og min hustru er nu atter engang alene hjemme. Men – og det har jeg lovet mig selv – et hellig løfte! Der skal komme den tid hvor vi kan være sammen hverdag og hvor jeg ikke skal rejse rundt. Nu et løfte jeg har gjort offentligt.

Morgenmad var inkluderet, men selvfølgelig ikke på den tid af dagen. kl. 05.15 var jeg klar til at køre med hotellets transfer – der dog aldrig kom, så det blev en meget speedy taxi i stedet, der fik mig til lufthavnen på rekordtid. Det er en af de gode fornøjelser i mit job, og ved at have gold Card til Thai Airways – gratis mad i Thai loungen!!

På vej der hen – efter sikkerhedskontrollen, hvor jeg for øvrigt fandt ud af endnu en fordel ved på et tidspunkt at investere i en Tablets – det er kun laptops der skal ud af tasken ved sikkerheds kontrol – tablets kan pænt blive hvor de er. Men på vejen der hen kom jeg forbi statuen af samarbejdet mellem guder og dæmoner mens de kværnede urhavet af mælk. En af de gamle hinduistiske legender. Denne statue fik mine tanker kraftigt ind på de mange i Bangkok der netop nu har deres hjem svømmende rundt i beskidt vand. Noget der kræver samarbejde på tværs af politik og religion.

DSC_1096

En god lur på Thai Airways flyet til Kuala Lumpur – og udstigning i en meget behagelig lufthavn. Faktisk så behagelig at jeg flere gange mistede vejen til immigrationen. Det lykkes dog og jeg fandt et tog der på ca. 28 minutter bragte mig ind til Kuala Lumpur by.

DSC_1098
DSC_1101

Kuala Lumpur har sin oprindelse I 1850érne, da Malay kongen af Klang, Raja Abdullah, havde brug for en masse ekstra arbejdskraft til hastigt voksende tin miner. Den industrielle udvikling i Nordamerika og Europa havde skabt et enormt behov. Arbejderne blev Kinesiske arbejder fra de nordlige regioner så som Penang. Englænderne stod bag minerne, men blandede sig ikke (endnu) i politiske forhold. Ingen havde vel regnet med at langt de fleste af de kinesiske arbejder tilhørte 2 store hemmelige selvskaber. Det drejede sig om den Hakka-dominerede Hai San og Hokkien-dominerede Ghee Hin. De 2 grupper førte krige mod hinanden og bragte en del uro ind i området. De grupper blev bragt ”til ro” da englænderne udnævnte den kinesiske kaptajn Hiu Siew til administrator over byen.

Men det var Tin minerne der bragte Kuala Lumpur fra en udpost til en by.

I dag er Kuala Lumpur en god blanding mellem Singapore og Bangkok. En moderne storby med masser af shopping. Byen er også et godt eksempel på at Islam godt kan moderniseres. Et virkeligt interessant sted.

DSC_1099

I morgen skal jeg hente gæsterne i lufthavnen – og på torsdag d. 03.11 flyver vi til Sumatra.  Man kan sige meget om Indonesien – men kedeligt er det i hvertfald ikke. Efter 7 dage på Sumatra, Indonesien, er der dømt afslapping på Øen Penang i Malaysia. Jeg vender tilbage med mere skriverier fra Sumatra.  

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.