Asien– set inde fra, Indonesien – Del 1

Asien set inde fra, er en lille serie om mine indtryk og oplevelser fra mit liv i Asien. Del 1 er fra indonesien, der er det første sted jeg boede i Asien.

06102010564

Jeg har aldrig tilhørt den “rejsefolket” i hverken charter eller backpackér forstand. Måske mere i det små, udforsket forskellige dele af det Danske samfund. Men det skulle ende i slutningen af 1999, hvor jeg arbejdede på Bornholms Middelaldercenter.

En tur på rejselederskole ved Alletiders rejser – og efter 4 – 5 ugers vente tid, afgang til Bali. “Bali “ – tænkte jeg – uden at have nogen ide overhovedet hvad “Bali” indeholdt. Jeg forstillede mig en hængekøje ude i en jungle, hvor både malaria, slanger, insekter og alle andre mulige ubehageligheder vil forsøge at komme ind i min seng hver nat.

10102010596

Så overraskelsen var stor da jeg landede på Bali – efter at have kastet op i flyet det meste af vejen til Bangkok – og stået forunderet og kikket ud af lufthavnen i Bangkok – og tænkt “ Nu er jeg faktisk kommet til Asien! Fantastisk!!”, og så direkte ud i trafikken på Bali. Væk var alle tanker om jungle boliger – og ind kom beregningerne om hvor lang tid det ville tage at komme fra punkt A til punkt B når trafikken skulle medberegnes som en forhindring – i lang tid en meget stor del af mit job.

Min første nat på Bali, i et økonomi-turist klasse hotel i Sanur – det bedste som selskabet ville betale for, var absolut ikke fyldt med søvn! efter at have lagt mig i sengen, slukket lyset og lagt hænderne over dynen – så mærkede jeg en meget let og luftig bevægelse hen over brystkassen – først den ene vej – så den anden vej . og hen over maven. “hvad fanden er det” tænkte jeg. jeg rullede om på siden og rakte ud efter lyskontakten – men da lyset bredte sig over i rummet var der absolut ikke noget se. Jeg slukkede lyset – men igen kom der disse underlige bevægelser hen over min torso – denne gang var jeg hurtigt til at tænde lyset – og adskillige 5 –7 cm kakkelaker var på vej væk fra sengen!  Det var dog ikke slut med insekterne – for næste morgen – i brusebadet, mærkede jeg pludselig en kraftig smerte i den ene balle – en stor tusindeben havde bidt sig fast! Heldigvis var den ikke giftig – på det tidspunkt viste jeg ingen gang at der fandtes giftige kryb af den slags. Efter 2 måneder lykkes det heldigvis at skifte hotel.

09102010581 09102010579 02102010526 10102010595

Noget af det jeg husker rigtigt godt fra Indonesien er uden tvivl menneskerne! De mange taxichaufføre, der sælger kvinder i alle størrelser, formere og aldre. De lokale guider der kom fra det bedre borgerskab – og som minder rigtigt meget om de fleste af os. De  trationelle og religiøse, der var lullet ind i deres selvtilfredshed, og som samles om at rakke ned på de samfundsgrupper der ikke passer ind i deres verdens billede. De naive turister der med et “Balineser er da de søøødeste mennesker i verden” totalt nægtede at se virkeligheden i øjene – levende i en købt turist-virkelighed, hvor man ikke behøver at se den virkelige verden. Det har jeg så forhåbentligt i de senere år været med at ændre for nogle turister! I starten var jeg i mit service job meget opsat på at få gæsterne til at se det positive i de forskellige kultur i landet – uden at ville se det negative, – så jeg blev også selv mere voksen i min formidling, selv om det tog nogle år før jeg havde baggrundviden nok til at kunne

Min største fejltagelse – som jeg dog i dag ser som en nødvendig erfaring – var at gifte mig med en kvinde fra en bjerglandsby fra Nordbali. Jeg mødte hende nogle gange i forbindelse med jobbet, og jeg fik ondt af hende da hun var gravid med en vesterlændinge, som var forsvundet. Jeg mente at jeg havde fundet “et kald”, og giftede mig med hende, for at hjælpe hende. Vi flyttede sammen i Sanur, hvilket gav mig uvurderlig insider viden om det Balinesiske samfund. Hun fødte en søn, og vi opholdt os en kort periode i Danmark, indtil vi endeligt besluttede os for at flytte tilbage til Indonesien. Efter 3 år mente hun ikke at der var fremtid nok i vores ægteskab, så hun havde på forhånd fundet en anden naiv vesterlændinge, der havde væsentlig flere penge end jeg. Og så var det forbi – lige forset fra at hun kontaktede mig et par år efter, hvor hun sagde at hun stadig elskede mig – og jeg skulle vente på hende til år 2007, hvor hendes plan ville være færdig. Planen gik simplethen ud på at hun ville forgifte den nye mand, han var i forvejen en lidt fed farang, der også drak for meget. Så lidt gift i hans drink – selvfølgelig skal man lige have adgang til hans penge først, – og så ligger manden død. Ligsynet får lige lidt penge – og liget bliver fløjet hjem – endnu en overvægtig vesterlænding med et overforbrug af alkohol, var død af et hjerteslag.  Men jeg fortalte hende at jeg havde det fint hvor jeg var – og ikke havde tænkt mig at være sammen med hende igen. Så dette var en følelsmæsigt hård men vigtigt leksion i livets skole.

Der er masser af saftige historier fra Indoneisen; mord, politiske skandaler, oprør, sort magi – også selvfølgelig alle dem der aldrig bliver fortalt……………..

En af de mere morsome er de 2 gutter fra nabo øen Lombok, der tog på indbrudstogt I singaraja på Nordbali.  Umildbart kan det jo lyde meget “normalt”, hvilet det måske også havde været hvis ikke det var fordi de havde gennemgået en sermoni, der ville gøre dem usynelig! Det troede de ihvertfald – så det var et kønt syn da 2 Lombok mænd, spankulerede rundt i byen, iført et par meget små hvide underbukser. Deres eventyr hold ikke længe da en af de første køretøjer de mødte var en politibil. jeg så det på fjernsynet, men gad virkelig godtat have set deres ansigt dadet gik op for dem at de ikke var usynelig.

Eller den gang min vært i Sanur, Brahma-præsten Pat Mangu, havde været til familien komsammen på Nordbali, og få minutter efter Mangu og hans hustru havde forladt festen, var der en kvinde der faldt død om! Alle var enige om at det var Mangu´s hustru der havde lavet sort magi, fordi hun var både fed og grim. De fulgte så efter hele vejen til Sanur, og jeg var hjemme, da de kom for at slå hende ihjel. Men det lykkes dog Mangu, der var god til at tale, at overbevise dem om, at godt nok var hans hustru både fed og grim, men hun lavede ikke sort magi. Pøblen blev til freds med forklaringen og kørte hjem igen.

Forsættes i del 2…. om få uger

batur - krainerne taet paa batur krainerne 

Ovenfor er det Bali Aga gravsted ved Batur vulkanen på Bali.

Her under er det Komodo dragons ved Flores og Bromo vulkankrateret på Java

07102010578

 

Bromovulkanen - udsigt ned i krateret 2

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.