PRESSEMEDDELELSE

 
Pressemeddelelse 26. november 2010
Kvindelige efterkommere overhaler danskere
Kvindelige efterkommere klarer sig ikke længere bare ligeså godt som deres danske jævnaldrende. Når det gælder videregående uddannelser, klarer de sig bedre.

 ”Jeg er utrolig glad for, at andelen af efterkommerkvinder, der uddanner sig, er så høj”, siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik og Integrationsministeriet, og fortsætter:

 ”Det er en milepæl for integrationen. Det viser, at de mange tiltag, vi har sat i værk, virker.”

  Andelen af 20-24-årige efterkommerkvinder med ikke-vestlig oprindelse, der er i gang med en videregående uddannelse, var i skoleåret 2009/2010 for første gang højere end blandt jævnaldrende danske kvinder.

  Særligt kvinder fra Sri Lanka, Vietnam og Pakistan klarer sig godt. Hele 62 pct. af de 20-24-årige srilankanske efterkommerkvinder var således i gang med en videregående uddannelse sidste skoleår. Blandt vietnamesiske kvinder lå tallet på 53 pct.

  Blandt pakistanske kvinder, som er den næststørste gruppe blandt 20-24-årige efterkommerkvinder med ikke-vestlig oprindelse, var hele 45 pct. i gang med en videregående uddannelse. Til sammenligning var 37 pct. af etnisk danske kvinder i samme aldersgruppe i gang med en videregående uddannelse.

  ”Disse piger er så dygtige og disciplinerede, at det bør stimulere danske studerende”, siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.