Ufaglært kulturformidling i ungdomssektoren

Det at formidle de oplevelser vi har ude fra verden i forbindelse med jobbet som f.eks Rejseleder, er jo i sig selv interessant for både yngere og ældre mennesker. Men selve den personlige udvikling og de mange både gode og dårlige oplevelser der skaber selve stien til en højre forståelse af mennesker generelt, er jo i fin tråd med de gamle traditioner, hvor de ældre gav erfaringer vidre – uden at have taget en vidregåene uddannelse.

De rigtig mange mennesker der, bare i Danmark, ligger inde med stor kulturel og meneskelig tolerance bør komme frem og tilbyde deres erfaring til ungdoms sektoren, der jo via ungdomsskolerne ofte har et rigtigt godt klubmiljø. Det at få vidregivet erfaringer fra mennesker der har prøvet noget ( også udne at det skal være et dyrt foredrag ) på deres egen krob og som fortæller om det som de mennesker de er – det er absolut meget værd, og syntes jeg, en meget vigtig del at have med i et undervisnnigs og opdragelses forløb. Dette skal  selvfølgelig aldrig afløse den undervisning der bliver givet af  gode mennesker der har brugt adskellige år på at uddanne sig til undervisere. Men det vil være et godt supplement.  Arbejdet jo også, eftersom vi ikke er profesionelle undervisere i den forstand, præsist forgå i ungdomsklubber og vel primært om aftenen og evt. i weekender.

Jeg vil arbejde på at realisere disse ideer – først primært på Fyn. Så hvis der er nogle af jer kan følge mig i tankerne og som har lyst til at prøve kræfter med det, så vi f.eks kan udveksle erfaringer fra forskellige steder i landet. Nu har vi jo alle forskellige ting at rode med, så jeg forestiller mig at en opstart i efteråret 2010 vil være realitisk.

Så hvis nogle af jer er interesseret i at samarbejde –  så send lige en mail 🙂

 

Mange Hilsner

Brian Hansen
www.cultur-info.com

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.