Fra Kaninens til Dragens måned i Oksens år

Så er det tid igen til at tage på rundrejse. Siden jeg kom tilbage fra Vietnam i Kaninens måned ( April )  har jeg været en tur i Danmark for at ordne en masse praktiske ting. Der sker hele tiden meget i verden. Det ene øjeblik er ser det ud til at vores klodes natur kan holde til alle de mennesker der nu engang render rundt på jorden – og det næste øjblik ser det ud til at vi er i fuld gang med at gøre kloden ubruglig for mennesker. Vinderen kan godt se ud til at blive microorgismerne. Fugle og svine-influinza samt allergi, fedme og almen forgiftning er blevet hverdag. Nu med micro organismerne – jeg mener at kunne huske en klog person der menes at have forstand på den slags, udtale at det faktisk kun er omkring 4 % af mennesket  der rent faktisk er menneske ! Forstået på den måde at kun 4 % af vores masse kan IKKE findes i alle andre væsner der render rundt. Så de resterene ca 96 % er microorganismer, bakterier og lign væsner.  Samme person udtalte også at den dag Jimmy Carter blev valgt til præsident var jordens befolkning kun 50 % af hvad den var i starten af 2008 ! 50 % ! tænk på hvor meget de “nye” 50 % forbruger – og hvor meget affald de producer – her ikke medregnet de store mænge toilet affald de kommer af med !

Nå men nu er jeg ankommet til Beijing – det er altid dejligt at komme her til! Turen var lidt anstrengene, mest på grund af  2 danske forretningsfolk, vel et stykke oppe i 50´erne, der havde fået for meget alkohol. De havde en meget stor trang til at tale højt om deres køb af seksuelle ydelser. Det var absolut ikke små ting de havde præsteret ! og ihvertfald ikke noget der vil være passende at skrive her! Jeg vil håbe at de en dag kommer til sig selv og finder vej ud af deres sexfikseret osteklokke. 

Dragens måned ( Maj ) kommer til at stå i Kina´s tegn. Kina er jo som resten af verden et forbruger samfund, hvor det der er vigtiske for folk er at arbejde og købe ting som man bare ikke kan leve uden. Og jeg er absolut ikke bedre selv! I slutningen af Dragens måned er jeg tilbage i Thailand og håber så at “de røde T-shirt” ikek har ødelagt landet fuldstændig inden da. De opruster og er meget aktive i bl.a. Chiang Mai. En passene betegnelse for dem er vel en slags Hitler Jurgen eller Chiang Kai Check´s “blå skjorter” – en gruppe hvis kerne har et budskab der bliver bragt ud i verden via vold – og som også bliver brugt til at “omvende” folk der ikke støtter dem. Derved er de vel ikke så meget anderledes end banderne i Danmark og i resten af vesten ?

I Kina har man et projekt der skal genskabe selvtilliden og motivationen ved utilpasset unge. De skal på en fin lille march – 500 KM – no stop. De sover i teltlejr, og lever som var de på en militær øvelse – forudne at de selvfølgelig ikke bære våben. Mange er ved at bryde sammen, men bliver bragt igang igen af officere der ikke tolerer  hvis de får en politi anmeldelse for vold fordi de har rusket en utilpasset ung lidt i skulderen.  Det er jo en meget fornuftigt indstiling – hvis man gerne vil bringe nogle tilbage til samfundet – så kræver det en stor mænge disiplin – uden disiplin – ingen resocialisering!

Jeg tror at det ville være godt for Danmark at have projekter lidt lige som dette! og det behøver ikke at koste en herregård. Man behøver ikke at tage de utilpasset unge på en dyr rejse. Det der kræves er nogle solide mennesker der kan stå imod og som kender militær træningsmetoder og så nogle øde strækninger der kan nåes på gå ben- og hvis man går 500 KM i Europa – så kommer man da lidt omkring.


Fotoet er fra Chiang Mai 28.04.09

Mange Hilsner

Brian
www.cultur-info.com

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.