Vietnam og Rotter i maden

Det har været et heftigt forår – 3 Vietnam rundrejser og et firma-DVD-præsentations-produktions-projekt. Men nu sidder jeg har i Bangkok lufthavn og venter på flyet til Chiang Mai, og forsøger at huske hvad jeg lavede for en uge siden eller bare for 2 dage siden. Det er en af bivirkningerne ved mange rundrejser efter hinanden – de flyder sammen og enhver tidsfornemmelse er en by på mars.

Men jeg glemmer dog aldrig de fantastiske bjerge i NordVietnam, oppe i Sa Pa området. Fantstisk natur i et multietnisk område med røde Hmong, Sorte Hmong, Røde Thai og Sorte Thai, Zhao og en masse andre folk der har fået betegnelsen “bjergstamme” på sig. Naturen er uovertruffet !

Politiet er dog ikke anderledes det område end de er i resten af Vietnam. I en lille landsby hvor vi var omgivet af grilstegte hunde, sorte Hmongfolk der gerne ville sælge deres ny hæklede underbukser og andet godt til de sjovt udsende turister.

– der var der også et par betjente der også gerne ville have lidt ekstra. Vietnam er jo inde i en fantastisk udvikling – mobiltelefoner er næsten ethvert barns eje – og hvor er man henne hvis lovens lange arm ikke også kan tilbyde sit barn en mobiltelefon af nyeste model ? Så som ethvert fornuftigt rovdyr havde betjentene udset sig det bedste offer – 2 mini turist busser.

Angrebet til fremme for Vietnamesiske politibetjente´s menneske ret til at give deres børn mulighed for at udvikling sig – og muligvis også deres ydringsret til at støtte den lokale karaoke bar, skete så da vi havde parkeret vores to busser pænt i vejsiden.  Ganske pænt og som 2 dannede herrer gjorde de vores chauffører opmærksom på at de holdte ulovligt pakeret. Vores chauffører syntes så at det var lidt underlidt efter som at der holdt massr af andre busser og der var helle ikke nogen skilte der bekendt gjorde at her måtte man ikke parkere. Det bremsede dog ikke de betjente i at udøve deres  job i lovens navn – så de gjorde chaufførene opmærksome på at bussernes registerings attest sad forkert i bussernes forrude og at de derfor skyldte de 2 betjente – og staten selvfølgelig – 500.000 Dong hver!

Det fik så den ene chaufføres temperament til bluse lidt op – så han gjorde uretfærdige handling – han beklagede sig sig over dette!! og nu var toppen nået for de 2 udøvere af lovens lange arm – de havde ikke andre muligheder end at inddrage chaufførens kørekort samt hans bus´s registeringspapir. Nu måtte vi så gribe til andre metoder og måtte få fat i nogle lidt højre stående folk i Hanoi der kunne sætte de 2 betjente på plads. 2 timer efter blev kørekort og registerings papirer udleveret igen.

Få dage efter hvilket er sidste nat sad jeg så i Hanoi lufthavn, jeg havde faktisk et hotelværelse, men mit visum udløb i går og jeg ville ikke risikere at skulle bidrage for meget til lovens lange arm – så bedre at gå der ned og betale for en day overstay med det samme. Natten var hyggelig i lufthavnen. Alle passagere det overnatter i Hanoi´s lufthavn får lov til at være sociale og bliver sat sammen i en lille restaurant hvor man har god mulighed for at sætte nogle stole sammen til en lidt ujævn, men ok seng. Foruden passagerene så har man også været så venlig at samle en stor del af lufthavnens rotter samme sted. De stakkels dyr har så mulighed for at prøvesmage nogle af de interessante retter, grøntsager og andet godt som skal sammensættes til noget godt dagen efter. Det er jo fakttisk ret prisværdigt at man på denne måde kan være god både ved mennesker og dyr. 

Hav´en dejlig dag 🙂

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.